Unde sunt? > Acasa > Autori > Carl Gustav Jung

Biografie Carl Gustav Jung


Carl Gustav Jung Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Carl Gustav Jung
Data nasterii: 26 iulie 1875
Locul nasterii: Keswil, cantonul Thurgau, Elvetia
Biografie: Carl Gustav Jung (d. 6 iunie 1961, Küsnacht, Elvetia) a fost medic, psiholog si psihiatru elvetian, fondatorul psihologiei analitice.

A facut studii de medicina generala si psihiatrie la Basel, a fost profesor la Facultatea de Medicina din Zürich si medic-sef la clinica psihiatrica universitara Burgholzli. Este cu precadere interesat de psihoterapia clinica si, concomitent, de cercetarea experimentala si teoretica. Intre 1907 si 1912 colaboreaza intens cu Freud, acesta avand o influenta decisiva asupra lui Jung. Este atras in special de cercetarile acestuia legate de isterie si de vise. Ruptura cu Freud este marcata de aparitia lucrarii Wandlungen und Symbole der Libido (1912), in care Jung incearca o largire a orizontului de interpretare freudian si o implicita critica a acestuia. Aceasta ruptura il va duce la elaborarea unui sistem propriu de interpretare psihanalitica, axat pe reintroducerea culturii ca dimensiune fundamentala a omului si pe un ansamblu de concepte noi, deduse din experienta clinica.
intre 1921 si 1938 intreprinde calatorii de studii in Africa de nord, in lumea araba, la indienii pueblo din Arizona si India.

In 1935 este ales presedinte al „Societatii elvetiene pentru psihologie si domeniile conexe“.
In 1944 se creeaza la Basel catedra de „psihologie medicala“ al carei titular este Jung. In 1948, la Zūrich, se infiinteaza institutul Carl Gustav Jung, iar in 1958 „Societatea internationala de psihologie analitica“, avand drept tema teoriile jungiene. Isi petrece ultimii ani de viata la Bollingen, langa Zūrich, unde isi redacteaza memoriile. La cateva luni dupa moartea lui apare Erinnerungen, Träume, Gedanken (Amintiri, vise, reflectii) consemnate si editate de Aniela Jaffe.

Carti publicate de Carl Gustav Jung



Poll

Votati cartea lunii!