Biografie Antoine De Saint-Exupery


Antoine De Saint-Exupery Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Antoine De Saint-Exupery
Data nasterii: 29 iunie 1900
Locul nasterii: Lyon
Biografie: Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry (d. 31 iulie 1944, deasupra Marii Mediterane) a fost romancier, eseist si reporter francez, aviator cazut pe frontul antifascist. S-a facut cunoscut unui cerc larg de cititori in special datorita povestirii "Le Petit Prince" ("Micul Print", 1943), una din cele mai raspandite carti din lume, tradusa in circa 110 limbi.

In 1910 intra in colegiul din Mans si isi continua studiile la Fribourg (Elvetia) . In 1921 intra in aviatia franceza si, in 1926, devine pilot de linie al unei companii particulare. La inceputul celui de al doilea razboi mondial se inroleaza in aviatia militara franceza si, dupa armistitiul din 1940, paraseste Franta si se stabileste la New York. In toamna anului 1942, odata cu debarcarea trupelor aliate in Africa de nord, Saint-Exupéry paraseste America si isi reia activitatea de pilot de razboi.

Dupa o perioada de instructaj in Statele Unite ale Americii, participa, incepand din 1943, la mai multe misiuni in Africa, Sardinia si Corsica. In timpul unui zbor de recunoastere deasupra Marii Mediterane la 31 iulie 1944, avionul sau este doborit si Antoine de Saint-Exupéry este considerat de atunci disparut.

Carti publicate de Antoine De Saint-Exupery

Micul print Micul print

Rating:

Citadela Citadela

Rating:

Micul Prinţ Micul Prinţ

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!