Unde sunt? > Acasa > Autori > Andrei Gorzo

Biografie Andrei Gorzo


Andrei Gorzo Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Andrei Gorzo
Data nasterii: 29 iunie 1978
Locul nasterii: Aiud, judet Alba
Biografie: Andrei Gorzo este un critic de film, jurnalist, asistent universitar si traducator roman.

Este cunoscut mai ales prin recenziile si analizele de film semnate in revista 24-FUN si in ziarul Dilema veche. De asemenea, a publicat articole si eseuri pe teme de film, dar si de literatura, in Lettre internationale, Academia Catavencu, Observator cultural, Esquire s.a. A realizat traduceri din scriitorul britanic Graham Greene pentru editura Polirom.
In aprilie 2009, si-a lansat prima carte, Bunul, raul si uratul in cinema.
Personalitate foarte activa in domeniul filmului, Andrei Gorzo participa la festivaluri si alte evenimente de profil organizate in tara.
Este implicat in diverse manifestari ale fundatiei culturale „NexT”, intre care selectionarea filmelor prezentate in festivalul de film cu acelasi nume si participarea in calitate de moderator la inalnirile Cineclubului fundatiei.

Este asistent la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” din Bucuresti (Facultatea de Film, Catedra de Comunicare Audio-vizuala). A participat la redactarea unor lucrari in colaborare cu alti profesori din universitate (Manuela Cernat, Viorica Bucur).

Carti publicate de Andrei GorzoPoll

Votati cartea lunii!