Fapturi uluitoare

scrisa de Tracy Chevalier

Fapturi uluitoare de Tracy Chevalier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fapturi uluitoare 23.1 lei *
Fapturi uluitoare 28.67 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Tracy Chevalier
Traducator (i): Nadine Vladescu
Numar de pagini: 368 pagini
ISBN: 978-973-46-1805-7
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Fapturi uluitoare, cel mai recent roman al lui Tracy Chevalier, scriitoarea cunoscuta in intreaga lume datorita bestsellerului Fata cu cercel de perla (Polirom, 2003), considerat de Publishers Weekly „un adevarat fenomen editorial”.

La inceputul secolului al XIX-lea, Mary Anning, eroina romanului Fapturi uluitoare (2009), descopera fosilele unor creaturi necunoscute pe o plaja din apropierea casei sale, pornind o dezbatere despre creationism si inceputurile omului care va zgudui comunitatea oamenilor de stiinta ai vremii. Insa, in acest domeniu dominat strivitor de barbati, Mary se va confrunta in curand cu prejudecatile sexiste din lumea academica, barfa rautacioasa a vecinilor si durerea dragostei interzise. Din fericire, Mary va castiga o aliata neobisnuita in persoana lui Elizabeth Philpot, o fata batrana inteligenta, dificila si obsedata de fosile. In ciuda diferentelor de varsta si mediu, cele doua femei descopera ca, in lupta lor pentru recunoastere, prietenia este arma cea mai redutabila.

„Fapturi uluitoare este povestea captivanta si profund revelatoare a doua femei care isi gasesc implinirea in pasiunile comune si legaturile trainice ale prieteniei.” (Los Angeles Times)

„Tracy Chevalier impleteste ingenios personaje istorice si evenimente reale cu firele unei povesti fermecatoare. Cititorul este cucerit de felul in care aceste doua femei independente sfideaza, adesea fara sa-si propuna macar, conventiile rigide ale epocii lor.” (San Francisco Chronicle)

„Pornind de la adevaratele istorii ale familiilor Anning si Philpot, Tracy Chevalier a creat o poveste emotionanta despre taria unei prietenii neobisnuite si despre efectele cutremuratoare pe care noile descoperiri stiintifice le pot avea asupra lumii.” (Sunday Times)


Carti similare cu Fapturi uluitoare

Infamii marunte

Infamii marunte

de Panos Karnezis

mai mult
Azazel, ingerul raului

Azazel, ingerul raului

de Youssef Ziedan

mai mult
Zgomotul timpului

Zgomotul timpului

de Julian Barnes

mai mult



Recenzii

zadie zadie pe 2012-01-23 20:08:37 Rating:

Probabil cel mai bun roman scris de Tracy Chevalier pe care am avut ocazia sa il citesc pana in acest moment, Fapturi uluitoare este ultimul roman publicat de aceasta si spune povestea prieteniei dintre doua cautatoare de fosile de la inceputul secolului al nouasprezecelea – Mary Anning si Elizabeth Philpot. Mary Anning este fiica unui tamplar din oraselul Lyme Regis iar Elizabeth Philpot...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

ancalexe
Recenzii: 0
Carti citite: 23