Doamna si licornul

scrisa de Tracy Chevalier

Doamna si licornul de Tracy Chevalier Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Doamna si licornul 17.36 lei *
Doamna si licornul 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Tracy Chevalier
Traducator (i): Fraga Cusin
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 973-681-827-6
Anul aparitiei: 2005
Descriere: Cele sase tapiserii reprezentand Doamna si licornul, pastrate la Musee National du Moyen-Age de la Cluny, Paris, sunt cunoscute in toata lumea, insa despre oamenii care le-au creat, in Evul Mediu tarziu, se cunosc foarte putine lucruri. Se crede ca au fost comandate de un nobil francez, Jean Le Viste, iar la moartea sa, in 1500, acestea au trecut in proprietatea fiicei sale, Claude. Insa numele artistului care a proiectat tapiseriile este necunoscut, iar atelierul unde au fost executate nu poate fi localizat cu precizie. Tracy Chevalier transpune putinele date cunoscute intr-o admirabila poveste, emotionanta si convingatoare, cu personaje bine conturate si realiste. Fiecare dintre tapiseriile realizate de-a lungul povestirii este intitulata dupa simtul pe care il descrie (Gustul, Pipaitul, Mirosul, Auzul, Vazul). Cea de-a sasea tapiserie, care fie ca incepe, fie ca incheie ciclul, este cunoscuta, dupa cuvintele tesute in ea, sub titlul Mon Seul Desir.


Carti similare cu Doamna si licornul

Rezervatia puskin

Rezervatia puskin

de Serghei Dovlatov

mai mult
Necazuri cu scoala

Necazuri cu scoala

de Daniel Pennac

mai mult
Ochiul

Ochiul

de Vladimir Nabokov

mai mult



Recenzii

CealaltaAncuta CealaltaAncuta pe 2012-01-24 16:13:18 Rating:

A doua carte a autoarei Tracy Chevalier pe care o citesc aduce tot o reconstituire istorică în ceea ce priveşte arta (în Fata cu cercel de perlă am urmărit-o în Olanda pe urmele celebrului tablou), de această dată însă mergem la Paris de unde a pornit proiectul celor 6 tapiserii şi până la Bruxelles unde se presupune că a fi fost ţesute.

Văzând tapiseriile în Musée National...

Citeste mai mult

zadie zadie pe 2012-01-23 18:09:29 Rating:

Pe vremea cand inca mai cochetam cu idea de a scrie, obisnuiam sa ma impotmolesc la vesnica dilema a debutantului nedescoperit inca - alegerea subiectului. Nu reuseam sa imi impac ezitarea de a scrie ceva din experienta, deoarece consideram ca nu acumulasem suficienta experienta pentru a privi lucrurile obiectiv, dar nici nu ma simteam suficient de increzatoare incat a aborda un subiect...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comentarii

Ally pe 24.01.2012 15:10:26

Am citit patru carti de Tracy Chevalier, dar asta e de departe preferata mea :)


Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

laura_miinea
Recenzii: 0
Carti citite: 48

lightrise
Recenzii: 0
Carti citite: 15

loredanaadriana
Recenzii: 0
Carti citite: 14