Plicuri si portrete

scrisa de Norman Manea

Plicuri si portrete de Norman Manea Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Norman Manea
Numar de pagini: 576 pagini
ISBN: 978-973-46-3885-7
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Editia a II-a, revazuta si adaugita

Actuala editie amplifica sumarul captivantelor portrete si epistole, cititorul intalnindu-i acum, pe langa Emil Cioran, Nichita Stanescu, Lucian Raicu, Antonio Tabucchi, Saul Bellow, Florin Mugur, Gabriela Adamesteanu, Robert Musil, Eugen Ionescu, Imre Kertesz, Claudio Magris, si pe Philip Roth, Octavio Paz, Matei Calinescu, Paul Cornea, Paul Bailey si chiar Ana Pauker. Alaturi de ei stau numeroase alte figuri emblematice ale culturii si istoriei contemporane, din tara si din strainatate. Diversitatea isi afla coerenta in acuitatea abordarii, in farmecul, enigmele si impactul personalitatilor evocate. Relatarile memorialistice si cu valoare de document alcatuiesc un volum de autentica literatura, incitant si original.

„Plecarea din Romania a dus, fireste, la teribile deposedari. Faptul ca le prevazusem nu a diminuat, in timp, efectul traumatic. Printre altele, am parasit nu doar bibliotecile si librariile bucurestene, ci si cartile adunate, cu sarg si drag, in propria biblioteca. Am lasat in urma si amintiri, si sute de plicuri cu epistole si cu ciorne de proiecte literare, si parinti, si prieteni…” (Norman Manea)


Carti similare cu Plicuri si portrete

Nu cred în sfârșitul lumii

Nu cred în sfârșitul...

de Antoaneta Ralian

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!