Matei Brunul

scrisa de Lucian Dan Teodorovici

Matei Brunul de Lucian Dan Teodorovici Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Matei Brunul 24.5 lei *
Matei Brunul 30.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Lucian Dan Teodorovici
Numar de pagini: 400 pagini
ISBN: 978-973-46-2191-0
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Lucian Dan Teodorovici incita cititorii, propunandu-le o ampla naratiune despre spatiul concentrationar comunist, despre victime si tortionari, despre destin si insingurare ca mijloc de autoaparare in fata adversitatilor unei societati politienesti care domina individul si ii supravegheaza fiecare clipa a vietii. Dupa ce va fi cunoscut ororile inchisorilor si lagarele de munca, Brunul pare sa fi uitat de sine insusi pentru a se dedica marionetelor, ducand un trai anonim si anodin, intr-o lume cenusie si primejdioasa. Impreuna cu tovarasul Bojin si cu Eliza, doua personaje care-l insotesc permanent, misterul din viata lui trecuta se impleteste insa cu un altul, nou, a carui rezolvare ii va schimba perspectiva asupra istoriei sale personale.


Carti similare cu Matei Brunul

Imblanzitorul apelor

Imblanzitorul apelor

de Flavius Ardelean

mai mult
Intimități

Intimități

de Katie Kitamura

mai mult
Spovedanie la tanacu

Spovedanie la tanacu

de Tatiana Niculescu Bran

mai mult



Recenzii

aniela aniela pe 2012-12-08 20:01:56 Rating:

Deși tema generalã a romanului (istoria micã, personalã bulversatã de istoria mare) poate sã nu atragã pe mulţi prin de-monetizarea sa cauzatã de supra-analizã în romane și cãrţi de eseisticã foarte bune, LDT individualizeazã minunat subiecul, cu un personaj principal sincer și candid în faţa abuzurilor care refuzã sã fie o victimã purã, care nu renunţã la întrebãri, care vrea...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125