Cea care alina

scrisa de Anna Gavalda

Cea care alina de Anna Gavalda Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cea care alina 34.76 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Anna Gavalda
Traducator (i): Mihaela Stanica
Numar de pagini: 632 pagini
ISBN: 978-973-46-1176-8
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Anna Gavalda este autoarea bestsellerurilor internationale O iubeam si Impreuna.

Cea care alina (2008), cel mai recent roman al Annei Gavalda, pune sub semnul intrebarii existenta solicitanta si extenuanta a omului contemporan, ingropat sub sarcini de serviciu si impovarat de termene limita, si invita cititorul sa redescopere odata cu eroul frumusetea vietii si gustul libertatii. Zguduit de vestea mortii unei prietene dragi, a carei prezenta magica i-a incantat anii copilariei si adolescentei, Charles Balanda, un arhitect parizian in varsta de patruzeci si sapte de ani, isi rememoreaza trecutul si isi da seama ca existenta lui se reduce doar la nesfarsite ore de munca, licitatii, intalniri de afaceri si discutii cu clienti nemultumiti. Hotarat sa afle cat mai multe despre moartea lui Anouk, Charles porneste intr-o calatorie pe parcursul careia redescopera bucuriile simple ale vietii si regaseste dragostea alaturi de o femeie plina de daruire, care pare sa fie replica mai tanara a prietenei sale.

„Cea care alina este o oda inchinata vietii. Singura care conteaza. Ce importanta are ca suferim, ca plangem, ca ne despartim sau ca iubim zadarnic, cata vreme ne traim viata si nu suntem atat de idioti sa-i intoarcem spatele?” (Chronique Payot)

„O romanciera lipsita de complexe, Gavalda nu se da niciodata inapoi de la ceea ce altii ar putea considera drept lucruri facile. Are un talent special de a crea o complicitate vesela cu cititorul. Nu varsa niciodata lacrimi pentru ca, atunci cand esti nefericit, minima politete cere sa-ti iei nefericirea in deradere. Povesteste scene dintre cele mai obisnuite cu o mare sensibilitate si un simt de observatie patrunzator. Si de aceasta data degetele de zana ale Annei Gavalda au tesut o poveste minunata, impresionanta prin realismul sau si care te face totodata sa visezi.” (Le Figaro Madame)


Carti similare cu Cea care alina

Dansatoarea din izu

Dansatoarea din izu

de Yasunari Kawabata

mai mult
Adevarata viata a lui Sebastian Knight

Adevarata viata a lui...

de Vladimir Nabokov

mai mult
Mastile

Mastile

de Fumiko Enchi

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

anna
Recenzii: 0
Carti citite: 126

Mirabela
Recenzii: 0
Carti citite: 46