Sonata pentru acordeon

scrisa de Radu Aldulescu

Sonata pentru acordeon de Radu Aldulescu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sonata pentru acordeon 6.9 lei *
Sonata pentru acordeon 32.15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Radu Aldulescu
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 978-973-23-1962-8
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Un roman subversiv in epoca elaborarii lui, la mijlocul „intunecatului deceniu” anterevolutionar, imposibil de publicat atunci. Unul dintre cele mai puternice debuturi din anii ’90! Sonata pentru acordeon descrie, cu brutala franchete, o lume in deriva, o umanitate pestrita de „umiliti si obiditi” recrutati din noroaiele mahalalei bucurestene si din halele dezolante, demne de un Hieronymus Bosch, ale uzinelor socialiste. Aveti in fata – scrisa cu forta pe care i-o dau lui Radu Aldulescu revolta, suferinta, compasiunea si, nu in cele din urma, marele sau talent – saga sumbra si totodata grotesca a unei familii de proletari din ultimul deceniu ceausist.

„Fiecare organ, fiecare articulatie, fiecare celula au memorie. Mana are probabil o memorie speciala, diferita de a altor parti ale trupului – mana care scrie, mana care loveste, mangaie, pipaie, omoara, munceste pamantul etc... Mana care se face pumn pentru a lovi, impulsionata de stari de spirit dintre cele mai diverse, ca sa se apere, sa cotropeasca, sa domine, de foame, de disperare sau din pricina cine stie carei boli mintale – sunt o sumedenie de romane aici... Am facut destule munci fizice grele la viata mea, inclusiv sporturi precum boxul, canotajul, halterele, atletismul, dar nici una dintre aceste indeletniciri nu cere atata efort fizic, psihic, emotional ca scrierea unui roman. Mana care scrie un roman bun – nu mai zic foarte bun sau o capodopera – munceste mai mult decat mainile care fac alte lucruri.” (Radu Aldulescu)


Carti similare cu Sonata pentru acordeon

Florile pierdute ale lui Alice Hart

Florile pierdute ale...

de Holly Ringland

mai mult
O relatie speciala

O relatie speciala

de Douglas Kennedy

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!