Prin perdea

scrisa de Aurora Liiceanu

Prin perdea de Aurora Liiceanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Prin perdea 21 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Aurora Liiceanu
Numar de pagini: 312 pagini
ISBN: 978-973-46-1524-7
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Volumul recompune din fragmente mare parte din viata autoarei, din perioada studiilor si pana in anii postdecembristi. In prim-plan se gasesc fiul acesteia, dar si traseul profesional, cu interesante consideratii referitoare la psihologie sau la maestrii cu rol formator pe care i-a cunoscut. Sunt evocate de asemenea prietenele apropiate, cu momente faste sau mai putin faste, experiente inedite precum „Suveica”, o fabrica de textile unde Aurora Liiceanu a fost angajata pe un post de muncitor necalificat dupa afacerea „Meditatia transcendentala”, sau, dupa 1989, experientele din televiziune precum emisiunea de la Tele7ABC etc. Decupajul pe care il opereaza autoarea in aceasta inedita scriere ii permite sa se ocupe de subiectele predilecte si sa se opreasca asupra unor episoade autobiografice semnificative.

„Existentialul, traitul, substanta concreta si irepetabila a «timpului pierdut» se regasesc intr-un dialog pasionant si fertil cu lecturi, teorii antropologice si psihologice, cu poezii si romane, cu Cehov si cu Citind Lolita in Teheran. Se regasesc, evident, nu atat ca atare, cat ca experienta exemplara si elocventa, prin intermediul careia nu cred ca o cunoastem mai bine pe autoare – asta e de fapt marea iluzie a cartii, natura ei secreta se ascunde parca si mai eficace indaratul acestor aparente confesiuni –, dar cunoastem mai bine natura umana, acel cvasiinefabil to anthropinon pe care il vineaza cu atata perseverenta si stiintele umaniste, si literatura, si artele.” (Zoe Petre)

Cuprins: Psihologia se ocupa de „micutisme” • Nu te teme de greci cand iti dau daruri: Eleni • Copilaria lui Diogene • Enigma atractiei intre oameni • Serenade, entertainment si cercetare • Sex si putere • Causerie intre femei „psi” • Viata secreta in vitrina • Psiholog cauta psiholog


Carti similare cu Prin perdea

Viata mea

Viata mea

de Charles Chaplin

mai mult
Tehomir

Tehomir

de Horaţiu Mălăele

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Oana (ReteteTV.ro)
Recenzii: 19
Carti citite: 69