Cum vad eu distractia

scrisa de Will Self

Cum vad eu distractia de Will Self Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cum vad eu distractia 17.5 lei *
Cum vad eu distractia 21.71 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Will Self
Traducator (i): Daniela Rogobete
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 978-973-46-1795-1
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Cum vad eu distractia este primul roman al lui Will Self, aparut in 1993. Personajul central, Ian Wharton, este un ins inzestrat cu o extraordinara memorie fotografica, ce ii permite nu numai sa inregistreze, ci si sa „proceseze” diverse aspecte ale realitatii. Pe parcursul cartii, Ian trece printr-un proces de initiere patronat de o figura paterna proteica: dickensianul Mr. Broadhurst, cunoscut drept Controlorul Grasan sau, in mediile de afaceri, Samuel North­cliffe, un vrajitor al finantelor care-i dezvaluie secretele marketingului, ale publicitatii si ale psihologiei umane si ajunge sa-i controleze, pe nesimtite, nu doar existenta reala, ci si procesele mentale. Un tur de forta al fanteziilor grotesti, de o violenta de-acum familiara cititorilor lui Will Self, Cum vad eu distractia este o carte care urmareste sa estompeze granitele dintre realitate si imaginatie, dintre existenta cotidiana si psihoza halucinatorie.

„Self este un scriitor unic in literatura britanica a zilelor noastre.” (Salman Rushdie)

„Amintind de Burroughs prin jocul dezlantuit al imaginatiei, Cum vad eu distractia aduce in discutie problema destinului si a alegerii personale… Un comentariu fascinant despre dualitatea mereu prezenta in psihicul uman si despre nebunia ce pare sa stapaneasca epoca noastra.” (Library Journal)

„Folosindu-se de imagini pe cat de intense, pe atat de socante, de un vocabular plin de savoare erudita si de o perspectiva convingatoare si captivanta, Will Self exploreaza caracterul iluzoriu al realitatii si cunoasterii de sine, puterea relatiilor formatoare si efectele distructive ale materialismului contemporan intr-un roman provocator, parte alegorie faustiana, parte bildungsroman halucinant.” (Publishers Weekly)

„O carte uluitoare, de neuitat… Nu incape indoiala ca Self este un scriitor indraznet si incredibil de talentat.” (Boston Globe)

„Umor negru, o parada glumeata de eruditie si o violenta de-a dreptul perversa – aceasta este substanta primului roman al lui Will Self.” (Miami Herald)


Carti similare cu Cum vad eu distractia

Imblanzitorul apelor

Imblanzitorul apelor

de Flavius Ardelean

mai mult
Baroane!

Baroane!

de Mircea Cartarescu

mai mult
Problema lui jane

Problema lui jane

de Catherine Cusset

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!