Schiopul binemirositor

scrisa de Mircea Daneliuc

Schiopul binemirositor de Mircea Daneliuc Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: ALL
Autor (i): Mircea Daneliuc
Descriere: Cunoscutul regizor de film Mircea Daneliuc - autor al filmelor Cursa, Editie speciala, Proba de microfon, Vanatoare de vulpi, Croaziera, Glissando, A 11-a Porunca, Tusea si junghiul, Patul conjugal, Aceasta lehamite si Senatorul melcilor - este si semnatarul volumelor Pisica rupta si Marlena si cateva voluptati.
Prin piesa Schiopul binemirositor, subintitulata Antichitati in doua parti, Mircea Daneliuc isi face intrarea in teatru ca dramaturg, dupa ce spectacolul cu Emigrantii lui Mrozek din 1977, de la Teatrul Mic din Bucuresti, marcase debutul pe scena al unui marcant om de film. Actiunea Schiopului binemirositor se petrece undeva la Pontul Euxin, pe la anul 12, intr-un loc al incertitudinii si al modificarilor permanente. Religia oficiala e subminata de ceva vitalist, care acumuleaza energie si explodeaza din cand in cand. Tapul dionisiac face ravagii prin fieful lupului lui Zalmoxis, preotii se intrec in mistificari si manipulari, iar obsesia de a deveni providential sapa multe creiere. Aici isi duce zilele Ovidius, poetul exilat, care asista, mai curand neputincios, la tabloul acestei lumi aparent frenetice, dar indiferenta in esenta ei. ISBN: 973-9477-22-4


Carti similare cu Schiopul binemirositor

Album-ioan maric

Album-ioan maric

de Ioan Maric

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!