Tulburări de personalitate

scrisa de Patricia Lidia

Tulburări de personalitate de Patricia Lidia Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Eleprint
Autor (i): Patricia Lidia
Numar de pagini: 117 pagini
ISBN: 978-606-94976-3-0
Anul aparitiei: 2020
Descriere: În noi înșine se dau cele mai aprige bătălii. Pierduți în cotloanele problemelor cotidiene ne trezim azvârliți uneori în vitrina Tulburărilor de personalitate, prinși între angoasele minții și dorințele inimii. Așa ia naștere poezia, ca un ultim resort în fața cinismului.

Sofia este varianta contemporană, în căutarea echilibrului, „o femeie tristă”, dar cu o „mirifică sexualitate a gândurilor pure”, ce iubește orice atinge și robește „numai c-o privire”. Tatiana e un alter ego provocator al autoarei și o pavăză în fața îmbătrânirii:

„Sufletul meu e un loc
unde numele de familie n-are importanță.
Timpul vine în pungi de hârtie
și poți lăsa oricând un semn… Dacă ai curajul!”

Asemenea lui Dan Barbilian (Ion Barbu), Patricia Lidia e un abil inginer programator, care gândește ca un matematician și simte ca un poet. Rang, statut, păreri de bine sau regrete pălesc în fața forței transformatoare a versurilor. Ca panaceu afectiv, acestea tratează chiar și neiubirea de sine, păstrând promisiunea unui mâine mai călduros decât ieri și al unui prezent închinat lor.


Carti similare cu Tulburări de personalitate

Cimitirul ploilor

Cimitirul ploilor

de Vasile Smarandescu

mai mult
Raul incinerat

Raul incinerat

de Gheorghe Grigurcu

mai mult
Semeseuri

Semeseuri

de Astrig Dumitriu

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 289