Unde sunt? > Acasa > Autori > U. G. Krishnamurti

Biografie U. G. Krishnamurti


U. G. Krishnamurti Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: U. G. Krishnamurti
Data nasterii: 9 iulie 1918
Locul nasterii: Machilipatnam, India
Biografie: Uppaluri Gopala Krishnamurti, cunoscut ca U.G. Krishnamurti sau doar U.G., s-a nascut in orasul Machilipatnam din India, dar a crescut in orasul Gudivada.

Mama sa a murit la scurt timp dupa ce i-a dat nastere, iar U.G este lasat in grija bunicilor, care erau convinsi ca acesta era un yogabhrashta - o persoana care a fost foarte aproape de iluminare in viata precedenta.

La sapte ani baiatul putea sa reproduca din memorie toate Upanisadele si multe alte texte sfinte ale Indiei, iar de la varsta de paisprezece ani practica yoga asiduu alaturi de Swami Sivananda. U.G ajunge sa atinga cele mai inalte experiente spirituale descrise in carti, inclusiv samadhi, dar isi da seama ca acestea erau produsul propriei minti, deci fara nicio valoare.

La varsta de 21 de ani a renuntat la yoga si s-a inscris la universitatea din Madras unde a studiat psihologia, mergand in acelasi timp la cursuri de stiinte si de filozofie.

Dupa multi ani petrecuti ratacind prin lumea larga, U.G traieste marele declic al vietii sale cand, in 1967, asista intamplator la o cuvantare a lui J. Krishnamurti despre starea omului liber. U.G realizeaza ca starea descrisa era tocmai starea in care se afla el insusi. Acest moment este urmat de o explozie launtrica care distruge continuitatea gandirii. U.G intra in moarte clinica si invie la scurt timp, explicatia sa fiind ca gandirea a cazut intr-un fagas natural si odata cu aceasta omul a cazut in starea sa naturala. Dupa aceasta experienta, o serie de schimbari au avut loc in metabolismul sau, dintre care cea mai ciudata este moartea clinica in care U.G intra aproape zilnic. Dupa 40 de ani pe care i-a petrecut calatorind si predicand peste tot in lume aceasta stare nou aflata, U.G s-a stins din viata in anul 2007, la 89 de ani.

Carti publicate de U. G. Krishnamurti

Mintea e un mit Mintea e un mit

Rating:

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!