Mintea e un mit

scrisa de U. G. Krishnamurti

Mintea e un mit de U. G. Krishnamurti Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Herald
Autor (i): U. G. Krishnamurti
Traducator (i): Badea Cornel Claudiu
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-973-111-163-6
Anul aparitiei: 2010
Descriere: Spiritualitatea este inventia mintii, iar mintea este un mit.

Traditiile tale te sufoca. Dar, din nefericire, nu faci nimic. De fapt, iti place sa fii sufocat. Iti place povara sacului de gunoi cultural, deseul mort al trecutului. Acesta trebuie sa cada de pe tine in mod natural. Pur si simplu cade. Nu mai depinzi de cunoastere, decat ca de o unealta utila spre a functiona sanatos in aceasta lume.

Vrerea trebuie sa cada. Vrerea de a fi liber de ceva ce nu exista este ceea ce tu numesti "suferinta". Vrerea de a fi liber de suferinta este suferinta. Alta suferinta nu exista. Tu nu vrei sa fii liber de suferinta. Tu doar te gandesti la suferinta, fara sa actionezi. Ganditul tau nesfarsit la a fi liber de suferinta este doar mai mult material pentru suferinta. Ganditul nu pune capat suferintei. Suferinta exista atat timp cat gandesti. De fapt nu exista suferinta - de care sa fii liber. Ganditul despre "suferinta" si lupta impotriva "suferintei" este suferinta. Deoarece nu poti opri ganditul, iar ganditul este suferinta, vei suferi mereu. Nu se poate altfel, nu exista scapare... - U. G. Krishnamurti


Carti similare cu Mintea e un mit

Doua supravietuitoare

Doua supravietuitoare

de Daniela Stefanescu

mai mult
Bucuria ordinii

Bucuria ordinii

de Marie Kondo

mai mult
Dragă Virginia. Scrisori din țara mea

Dragă Virginia....

de Adina Rosetti, Ana Maria Sandu, Diana Bădica

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!