Ucenicul arhitectului

scrisa de Elif Shafak

Ucenicul arhitectului de Elif Shafak Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ucenicul arhitectului 42.06 lei *
Ucenicul arhitectului 47.16 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Elif Shafak
Traducator (i): Ada Tanasa
Numar de pagini: 520 pagini
ISBN: 978-973-46-5721-6
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Nominalizat, chiar în anul apariției, la Walter Scott Historical Novel Prize, romanul Ucenicul arhitectului e o poveste plină de culori și de lumină, care se desfășoară în neuitata vreme a sultanului Soliman Magnificul. Un băiat pirpiriu, numai ochi și păr zburlit, coboară de pe o corabie la Istanbul, să ducă un dar fără seamăn la seraiul sultanului: un elefant cu totul și cu totul alb. Cei doi sunt repede prinși într-o înlănțuire de istorii tainice, în care se amestecă iubiri fără speranță, viziri plini de cruzime, cadâne și sultane viclene, vrăjitoare și uneltiri de curte. Nedespărțit de prietenul lui, elefantul, băiatul ajunge în scurtă vreme ucenicul lui Mimar Sinan, unul dintre cei mai faimoși arhitecți din Imperiul Otoman, alături de care ridică, ani în șir, moschee după moschee.

„O punere în scenă spectaculoasă, un roman populat cu armate de aventurieri, țigani misterioși și curtezane cărora nu le lipsește bunătatea, Ucenicul arhitectului este și un poem de dragoste închinat frumuseții cosmopolite a Istanbulului.” (The New York Times Book Review)

„Elif Shafak alege pentru romanul ei un fundal istoric generos, plin de frumusețe. Ucenicul arhitectului poate fi citit ca o serie de viniete fascinante, inspirate din alăturarea artei cu religia, a creativității cu devoțiunea... O carte vibrantă, plină de spirit, vie.” (The Washington Post)

„Arhitectura este unul dintre subiectele puternice ale lui Elif Shafak. Romanul ei este construit pe mai multe straturi, ce impresionează prin splendoarea detaliului imbricat și prin măreția viziunii, o viziune care arată cum ura și egoismul distrug o lume ce poate fi reconstruită numai prin dragoste.” (The Observer)


Carti similare cu Ucenicul arhitectului

Lasa-ma sa te iubesc

Lasa-ma sa te iubesc

de Jennifer L. Armentrout

mai mult
Cei trei muschetari

Cei trei muschetari

de Alexandre Dumas

mai mult
Cosmetica dusmanului

Cosmetica dusmanului

de Amelie Nothomb

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!