Sufocare

scrisa de Chuck Palahniuk

Sufocare de Chuck Palahniuk Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): Chuck Palahniuk
Traducator (i): Mihai Chirilov
Numar de pagini: 336 pagini
ISBN: 973-681-717-2
Anul aparitiei: 2009
Descriere: Sufocare a fost ecranizat de Clark Gregg si a obtinut Marele Premiu al Festivalului de Film de la Sundance, 2008.

Victor Mancini, personajul principal al romanului Sufocare, este un fost student la Medicina care, pentru a-si putea tine in spital mama bolnava de Alzheimer, recurge la un truc extrem de ingenios: simuleaza ca se ineaca in restaurante de lux. Simtindu-se responsabili pentru viata sa, „salvatorii” ii trimit cecuri. Obsedat sexual, incercand (in van) sa-si trateze adictia, suflet torturat care nu si-a cunoscut niciodata tatal, Victor Mancini descopera cu uimire ca ar putea avea (sau nu?) descendenta divina. Dupa cum marturiseste Palahniuk, „Sufocare este cartea la a carei redactare am lucrat cel mai mult: sase luni. Spre deosebire de Fight Club (trei luni) sau Cantec de leagan (sase saptamani). Dar la aceasta perioada se adauga ani si ani de documentare si experiente care de care mai bizare. De pilda, un prieten m-a lasat sa fac disectii pe cadavre, altul mi-a povestit cum e sa lucrezi la Disneyland, un medic mi-a tinut o prelegere despre alunite si negi, folosind drept model o dansatoare exotica. Ar trebui sa mi se deduca din impozit toata berea cu care le-am facut cinste acestor interlocutori”.

„Un roman la fel de provocator si de obsedant precum Fight Club...Vocea lui Palahniuk e atat de clar diferentiata, incat s-ar putea spune ca autorul apartine unui gen literar cu un singur reprezentant – el insusi.” (The Washington Post)

„Putini autori contemporani sunt in stare sa combine cu atata farmec socantul si comicul... Voiosia anarhica, violenta a lui Chuck Palahniuk il recomanda ca pe un demn continuator al lui Ken Kesey. ” (Newsday)

„Sufocare e un nou si bine-venit antidot impotriva vietii aseptice a consumatorului lumii moderne, asa ca nu poti da vina pe el daca o sa te stranga de gat. ” (Maxim)

„Iata un De veghe in lanul de secara, dar fara manusi, un Zbor deasupra unui cuib de cuci scris ca in transa. Un roman sclipitor. ” (Fort Meyers News Press)


Carti similare cu Sufocare

Balada tristei cafenele

Balada tristei cafenele

de Carson McCullers

mai mult
Cataratorii

Cataratorii

de M. John Harrison

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

fata_verde
Recenzii: 0
Carti citite: 86