Unde sunt? > Acasa > Autori > Guillaume Musso

Biografie Guillaume Musso


Guillaume Musso Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Guillaume Musso
Data nasterii: 6 iunie 1974
Locul nasterii: Antibes, Franta
Website: http://www.guillaumemusso.com/
Biografie: Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Inca de la varsta de zece ani a fost sigur ca va scrie romane. Mama lui, bibliotecara, i-a trezit gustul pentru literatura, hranindu-l cu „Proust la biberon”. La varsta de 19 ani, Musso a plecat in Statele Unite ale Americii, unde a petrecut cateva luni, indragostindu-se de New York. S-a intors in Franta plin de idei pentru romanele sale, iar dupa ce si-a luat diploma in stiinte economice la Universitatea din Nisa, a fost timp de zece ani profesor de economie si stiinte sociale.

Ideea romanului care i-a adus celebritatea i-a venit dupa ce a trecut printr-o experienta terifianta: la 24 de ani, a suferit un grav accident de masina, care l-a facut sa reflecteze la sensul vietii si la posibilitatea ca ea sa se sfarseasca pe neasteptate.

Urmatoarele romane – Sauve-moi (2005), Seras-tu là? (2006), Parce que je t’aime (2007), Je reviens te chercher (2008), Que serais-je sans toi? (2009), La fille de papier (2010) – au fost la fel de bine primite de public si sunt in curs de adaptare cinematografica. Cartile sale s-au vandut in aproape 6 milioane de exemplare si au fost traduse in peste 40 de limbi.

Carti publicate de Guillaume Musso

Vei fi acolo? Vei fi acolo?

Rating:

Fata de hartie Fata de hartie

Rating:

Dupa sapte ani Dupa sapte ani

Rating:

Maine Maine

Rating:

Central Park Central Park

Rating:

Fata din Brooklyn Fata din Brooklyn

Rating:

Fata și noaptea Fata și noaptea

Rating:

Viața e un roman Viața e un roman

Rating:

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!