Sfârșitul lui Eddy Bellegueule

scrisa de Edouard Louis

Sfârșitul lui Eddy Bellegueule de Edouard Louis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule 25.99 lei *
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule 35.91 lei *
Sfârșitul lui Eddy Bellegueule 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Edouard Louis
Numar de pagini: 224 pagini
ISBN: 978-606-33-3269-2
Anul aparitiei: 2018
Descriere: „În fiecare dimineaţă, în baie, îmi repetam neîntrerupt aceeaşi propoziţie: Azi voi fi un dur”. Cea mai mare dorinţă a lui Eddy Bellegueule, un băiat dintr-o familie săracă din nordul Franţei, este să fie un macho în ochii familiei şi ai vecinilor săi. Dar, din copilărie, a fost diferit: a avut gesturi efeminate, a fost precoce din punct de vedere intelectual şi atras de alţi bărbaţi.

Tradus deja în douăzeci de limbi, Sfârşitul lui Eddy Bellegueule surprinde violenţa şi disperarea vieţii într-o localitate muncitorească din Franţa, fiind, de asemenea, un portret sensibil al copilăriei şi al trezirii instinctelor sexuale. Édouard Louis scrie din propria experienţă, cu o sinceritate şi cu o inteligenţă pline de compasiune. Rezultatul – un triumf de critică şi de public – a făcut din el cel mai celebru scriitor francez din generaţia sa.

„Un roman strălucitor... curajos, necesar şi profund înduioşător.” - Guardian

„Sfârşitul lui Eddy Bellegueule marchează începutul unei cariere scriitoriceşti remarcabile.” - The Washington Post

„Un roman de formare excepţional... Louis este un copil teribil al lumii literare franceze, care nu se teme să pună în discuţie aspectele sensibile şi întunecate ale vieţii.” - Slate

„E posibil ca subiectul controversat să fi fost cel care a adus Sfârşitul lui Eddy Bellegueule pe primele pagini ale ziarelor, însă ceea ce a făcut din acest roman un clasic fără vârstă al literaturii de formare sunt personajele şi povestea nuanţată.” - Vice


Carti similare cu Sfârșitul lui Eddy Bellegueule

Drumul spre casa

Drumul spre casa

de Yaa Gyasi

mai mult
Crima la vicariat

Crima la vicariat

de Agatha Christie

mai mult
Marti cu morrie

Marti cu morrie

de Mitch Albom

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!