Fraier de București

scrisa de Florin Iaru

Fraier de București de Florin Iaru Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fraier de București 9.99 lei *
Fraier de București 16.33 lei *
Fraier de București 17.05 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Florin Iaru
Numar de pagini: 256 pagini
ISBN: 978-973-46-5368-3
Anul aparitiei: 2015
Descriere: „Dacă doriți să revedeți trecutul, într-o nouă prezentare!” – astfel ar putea fi rezumat volumul de povestiri al lui Florin Iaru. Textele pendulează între orașul cufundat în bezna din anii comunismului și Capitala (cu majusculă) cuprinsă de fiorul capitalismului (cu minusculă). Fiecare pastilă de râs lasă în urmă mai mereu un gust amar, anulat însă de următoarea pastilă de râs. Viața literară sau intim urbană, viața de șomer sau de gazetar în libertate (și cu carte de muncă) oferă cele mai neprevăzute și mai inedite momente, surprinse în Fraier de București cu o extraordinară măiestrie narativă și umor debordant. O carte care, odată deschisă, poate da dependență.

„Pentru Iaru, orașul începe pe vremea Pobedelor, automobilele rusești pentru ștabii vremii, și vine de curge până azi. Din poveștile astea a scos o carte cu care, nu spun vorbă mare, a dat lovitura. Nu-ți vine să te desparți de ea și, când vezi că se apropie de sfârșit, o mai lași, fiindcă nu vrei să se termine.” (Cristian Teodorescu)


Carti similare cu Fraier de București

Draga viata

Draga viata

de Alice Munro

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andres
Recenzii: 74
Carti citite: 286