Dimineți în Jenin

scrisa de Susan Abulhawa

Dimineți în Jenin de Susan Abulhawa Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dimineți în Jenin 31.99 lei *
Dimineți în Jenin 39.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Susan Abulhawa
Traducator (i): Irina Bojin
Numar de pagini: 344 pagini
ISBN: 978-973-46-6873-1
Anul aparitiei: 2017
Descriere: Locuitorii din Ein Hod, vechi sat palestinian, duc o viaţă liniştită, cultivând măslini şi smochini. Până în 1948, când sînt forţaţi să-şi părăsească pământul şi căminele şi să-şi găsească adăpost într-o tabără de refugiaţi din preajma oraşului Jenin. Ceea ce urmează este saga unei familii palestiniene, desfăşurată pe patru generaţii prinse în vârtejul evenimentelor din Orientul Mijlociu. După cum ea însăşi mărturiseşte, autoarea şi-a propus să recurgă la literatură pentru a arunca o lumină nouă asupra evenimentelor petrecute în Palestina în perioada 1941-2002. Urmărind vieţile unor oameni obişnuiţi, dar care se dovedesc a fi caractere puternice, convingătoare, ea spune de fapt povestea unei întregi naţii şi pledează pentru dreptul la istorie al celor ajunşi în condiţia de refugiaţi ca urmare a evacuărilor masive cauzate de conflictul israeliano-palestinian. Roman cu un puternic impact emoţional, naraţiune ritmată de episoade dramatice, spusă deseori chiar de eroii întâmplărilor, nu lipsită de întorsături spectaculoase, dar pline de tâlc, Dimineţi în Jenin este o lectură pasionantă.

„Prietenia, adolescenţa, dragostea: momente obişnuite, ce se petrec pe fundalul unor evenimente cu totul extraordinare, fac din Dimineţi în Jenin o poveste vie.” (The Independent)

„O carte curajoasă care ne aminteşte de istoria unei naţiuni şi a unui popor slujindu-se de poveşti comune de viaţă, petrecută uneori în circumstanţe neobişnuite. Fără să urmărească senzaţionalul, romanul lui Susan Abulhawa dă şi impresia unui documentar care lasă evenimentului istoric libertatea să vorbească de la sine.” (The Guardian)

„Una dintre cele mai provocatoare cărţi publicate vreodată, scrisă cu pasiune şi sinceritate.” (Daily Mail)


Carti similare cu Dimineți în Jenin

Transatlanticul

Transatlanticul

de James Barlow

mai mult
Puscariasul

Puscariasul

de Kurt Vonnegut

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!