Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive

scrisa de Antje Maly - Samiralow

Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive de Antje Maly - Samiralow Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive 21.17 lei *
Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive 21.75 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Antje Maly - Samiralow
Traducator (i): Laura Karsch
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-606-719-648-1
Anul aparitiei: 2016
Descriere: „Placebo" ne inspiră de obicei imaginea unor pilule fără efect și a unor bolnavi creduli cu speranțe deșarte. Plecând de la cercetări medicale de ultimă oră, jurnalista Antje Maly-Samiralow prezintă o serie de legături surprinzătoare între efectul placebo, psihic și forța de autovindecare a organismului. Cazurile clinice relatate în carte arată că așteptările pozitive și buna relație medic–pacient pot contribui în mod decisiv la eficiența tereapeutică. Volumul evidențiază și reversul medaliei – efectul „nocebo", care vine din starea de nesiguranță, putând zădărnici vindecarea. Cititorul e invitat nu doar să afle recentele dovezi științifice pentru eficacitatea terapeutică a placeboului, ci și modalitățile concrete prin care așteptările pozitive ajută la ameliorarea tensiunii arteriale, ajută în tratamentul colonului iritabil, alergiilor, migrenelor, insomniilor și a altor afecțiuni strâns legate de stresul psihic.


Carti similare cu Principiul placebo. Cum ne vindecă așteptările pozitive

Relaxeaza-te - viata merita traita!

Relaxeaza-te - viata...

de Loretta Laroche

mai mult
Sisteme de psihoterapie si consiliere psihologica

Sisteme de...

de Irina Holdevici, Valentina Neacsu

mai multRecenzii

Patricia Lidia Patricia Lidia pe 2016-10-27 06:53:54 Rating:

Când vorbim despre placebo, ne gândim la grupuri de control și pilule magice, vindecări doar cu ajutorul gândurilor și naivitate, speranțe deșarte. Însă realitatea nu este întocmai. În volumul de față, jurnalistul medical Antje Maly-Samiralow lămurește această preconcepție profund greșită. Bazată pe cele mai recente cercetări medicale, cartea arată că așteptările pacienților și relația...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!