Regina deșertului. O femeie în Arabia

scrisa de Gertrude Bell, Georgina Howell

Regina deșertului. O femeie în Arabia de Gertrude Bell, Georgina Howell Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Regina deșertului. O femeie în Arabia 24.43 lei *
Regina deșertului. O femeie în Arabia 26.18 lei *
Regina deșertului. O femeie în Arabia 28.12 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Corint
Autor (i): Gertrude Bell, Georgina Howell
Traducator (i): Carmen Ion
Numar de pagini: 384 pagini
ISBN: 9786068723938
Anul aparitiei: 2016
Descriere: Corint Istorie vă prezintă o nouă carte destinată îndrăgostiților de călătorii și celor care doresc să afle mai multe despre misterele lumii arabe și despre profilul scriitoarei și lingvistei Gertrude Bell, una dintre personalitățile care au influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu: Regina deșertului. O femeie în Arabia de Gertrude Bell și Georgina Howell.

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea. Pasionată de călătorii și alpinism, de arheologie și limbi străine (a învățat turca, italiana, franceza, germana, araba şi persana), scriitoare, poetă, lingvistă şi spioană, ea şi-a dedicat viaţa promovării cauzei arabe şi a jucat un rol crucial în definirea hotarelor actuale din Orientul Mijlociu.


Carti similare cu Regina deșertului. O femeie în Arabia

În pat cu regele

În pat cu regele

de Eleanor Herman

mai mult
Copilul furat

Copilul furat

de Ian McEwan

mai mult



Recenzii

Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2016-07-24 17:54:22 Rating:

Gertude Bell (1868 - 1926) - ”Regina Deșertului” din cartea apărută la editura Corint - este una din acele femei revolutionare cum greu le intalnim chiar si in ziua de azi. Isi finanta singura expeditiile, nu purta val, instala tabere si corturi cu toti cei veniti cu ea in calatorie si facea cercetari arheologice dar purta si discutii ca de la egal la egal cu regi si seici....

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Oana (ReteteTV.ro)
Recenzii: 19
Carti citite: 69