Du-te și pune un străjer

scrisa de Harper Lee

Du-te și pune un străjer de Harper Lee Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Du-te și pune un străjer 33.2 lei *
Du-te și pune un străjer 34.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Harper Lee
Traducator (i): Ariadna Ponta
Numar de pagini: 296 pagini
ISBN: 978-973-46-5724-7
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Cartea-eveniment a anului 2015, continuarea celebrului roman …Să ucizi o pasăre cântătoare

La două decenii după evenimentele din …Să ucizi o pasăre cântătoare, Jean Louise Finch – mai cunoscută după porecla ei, Scout – se întoarce în Maycomb, Alabama, să-și viziteze tatăl, pe Atticus, acum atins de bătrânețe și de boală. Pe fondul luptei pentru drepturile și libertățile civile care zguduie Sudul Statelor Unite, Jean Louise descoperă adevăruri tulburătoare despre familia sa, despre orașul în care a copilărit și despre oamenii care îi sunt dragi. Amintirile revin în valuri, iar valorile și opiniile ei sunt serios zdruncinate. Du-te și pune un străjer readuce în scenă multe dintre personajele romanului …Să ucizi o pasăre cântătoare, surprinzând în chip magistral zbuciumul unei tinere și al unei lumi care trebuie să depășească iluziile trecutului.

Un roman memorabil, care conferă profunzime și aduce o nouă înțelegere capodoperei …Să ucizi o pasăre cântătoare.

„Du-te și pune un străjer este, în multe privințe, o revelație, un eveniment literar autentic.” (The Guardian)

„Romanul lui Harper Lee ridică întrebări profunde despre originile rasismului. Tocmai într-un moment în care America are nevoie disperată de o discuție matură despre problemele rasiale.” (New Statesman)

„Mai radical, mai ambițios și mai politic decât …Să ucizi o pasăre cântătoare. Un roman de un colosal interes literar.” (The Independent)

„Du-te și pune un străjer ajunge la noi la momentul potrivit. Așa se întâmplă cu toate operele de artă importante. Ajung la noi în clipa în care nu ne dăm seama câtă nevoie avem de ele.” (Chicago Tribune)


Carti similare cu Du-te și pune un străjer

Poştaşul sună întotdeauna de două ori

Poştaşul sună...

de James M. Cain

mai multRecenzii

Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2016-03-30 18:43:17 Rating:

...Să ucizi o pasăre cântătoare de Harper Lee va fi mereu una dintre cărțile mele de suflet. Am citit-o acum doi ani și m-a învățat foarte multe lucruri, așa că decizia autoarei de a publica o continuare a fost un motiv de fericire pentru mine.

Du-te și pune un străjer este cu siguranță o carte bună, însă nu consider că se ridică la nivelul primului volum. Da, mi-a...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Bianca M. Calin
Recenzii: 42
Carti citite: 56

robert_badica
Recenzii: 1
Carti citite: 2