Nouasprezece trandafiri

scrisa de Mircea Eliade

Nouasprezece trandafiri de Mircea Eliade Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Nouasprezece trandafiri 15 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Mircea Eliade
Numar de pagini: 232 pagini
ISBN: 9789735015848
Anul aparitiei: 2007
Descriere: In ultimul lui volum de povestiri, aparut in 1980, arta lui Mircea Eliade atinge o esentializare pe care prozatorul a cautat-o in scrierile sale literare dintotdeauna. Dincolo de intamplari, dincolo chiar de nostalgia evocarii, o tema prezenta in multe din prozele sale fantastice dobandeste acum o pondere covarsitoare: semnificatia actului creator.
Personajele nu mai sunt oamenii obisnuiti de altadata, incercati de intamplari enigmatice si pline de semnificatii, ci scriitori, artisti sau matematicieni pe cale sa descopere o taina esentiala pentru ei si pentru omenire. Ele par sa nu mai cunoasca nici o alta framantare in afara de patrunderea misterului care se reveleaza prin intermediul destinului ce le-a fost rezervat.
Discutiile lor pasionate revin obsedant asupra cate unui amanunt, banal in aparenta - o vorba auzita candva si apoi ingropata in uitare sau o intamplare fara nici un ecou in viata imediata -, care revine in miezul cel mai fierbinte al memoriei dovedindu-se inzestrat cu consecinte cosmice.


Carti similare cu Nouasprezece trandafiri

Alexandru lapusneanu

Alexandru lapusneanu

de Costache Negruzzi

mai mult
Nuvele

Nuvele

de Ioan Slavici

mai mult
Sobieski si romanii

Sobieski si romanii

de Costache Negruzzi

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2018-04-06 08:55:07 Rating:

Am tot amânat să citesc cartea, citind mai întâi altele ce erau mai din timp pe lista de citit. Tot mă uitam la ea și parcă nerăbdarea și gândul că îmi place cum scrie Eliade mă făceau să sar peste alte cărți și să o citesc pe ea, dar în același timp ceva îmi spunea să nu o deschid.

Titlul îmi inventa deja în minte fel și fel de povești, însă nici una dintre ele nu s-a regăsit în...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ramonel
Recenzii: 0
Carti citite: 58