In necunostinta de cauza

scrisa de Amelie Nothomb

In necunostinta de cauza de Amelie Nothomb Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
In necunostinta de cauza 7.99 lei *
In necunostinta de cauza 15.4 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Amelie Nothomb
Traducator (i): Maria Zarna
Numar de pagini: 288 pagini
ISBN: 978-973-46-1057-0
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Distins cu Prix de Flore, In necunostinta de cauza (2007) ofera o perspectiva total diferita de cea din Uimire si cutremur asupra perioadei pe care scriitoarea a petrecut-o la Tokyo la varsta de douazeci de ani. Convinsa ca cea mai eficienta metoda de a-si imbunatati cunostintele de japoneza e aceea de-a le preda localnicilor franceza, Amelie decide sa dea lectii particulare, intalnindu-l astfel pe Rinri, un tanar japonez de familie buna, cu care ajunge sa se logodeasca. Calauzita de Rinri, Amelie porneste intr-o calatorie initiatica prin spatiul enigmatic al Japoniei, explorand rafinamentele bucatariei nipone, peisajele de o frumusete ireala, folclorul japonez sau sistemul educational, si dezvaluindu-ne constant diferentele culturale si lingvistice dintre Extremul Orient si Occidentul european.

„Fie ca este vorba despre neintelegeri lingvistice sau confruntari gastronomice, Amelie Nothomb nu are rival la punerea in scena a acestui conflict cultural. Si asta cu un simt al autoironiei a carui intreaga masura ne-o ofera aci. Dornica sa adopte obiceiurile unei Japonii care o fascineaza, inghite tot felul de umilinte – ca sa nu mai vorbim de caracatite vii, ce constituie meniul unei cine memorabile! Iar momentele de gratie sunt nenumarate in acest roman cu siguranta foarte reusit.” (Lire)


Carti similare cu In necunostinta de cauza

Dictionar robert de nume proprii

Dictionar robert de...

de Amelie Nothomb

mai mult



Recenzii

stefanciobanu2004 stefanciobanu2004 pe 2013-08-12 16:10:33 Rating:

În necunoștință de cauză sau despre caracatițe vii


După Estetica dușmanului și Dicționar Robert de nume proprii, romanul autoarei Amélie Nothomb În necunoștință de cauză m-a surprins puțin. Este diferit de celălalte două, lipsește violența imaginilor (crimele și cosmetizarea lor), este scris la persoana I fiind o destăinuire a unei perioade de un an în care a stat în...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

stefanciobanu2004
Recenzii: 27
Carti citite: 6

silviamaria
Recenzii: 0
Carti citite: 38