Ialta. Prețul păcii

scrisa de Serhii M. Plohii

Ialta. Prețul păcii de Serhii M. Plohii Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ialta. Prețul păcii 37.43 lei *
Ialta. Prețul păcii 49.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Serhii M. Plohii
Traducator (i): Alexandru Țîrdea
Numar de pagini: 688 pagini
ISBN: 978-606-33-4804-4
Anul aparitiei: 2020
Descriere: O nouă istorie a celor opt zile din februarie 1945 în care Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin au hotărât viitorul lumii. Imaginează-ți că ai putea trage cu urechea la discuțiile din timpul unui dineu cu trei dintre cele mai fascinante figuri istorice ale tuturor timpurilor. În această carte de referință, istoricul Serhii Plohii ne transportă în aceeași încăpere cu Churchill, Stalin și Roosevelt, în timpul întâlnirii acestora din momentele de cotitură ale războiului pentru a stabili termenii încheierii păcii.

Cu toate acestea, când cerneala nu se uscase încă, unii au început acuzele. Conservatorii cărora le repugna programul New Deal al lui Roosevelt l-au acuzat că nu apărase interesele americane. Era prea bolnav? Cedase prea mult în schimbul promisiunii lui Stalin de a intra în războiul împotriva Japoniei? S-ar fi putut descurca mai bine în Europa de Est? Atât stânga, cât și dreapta aveau să dea vina pe Ialta pentru începerea Războiului Rece.

Concluziile lui Plohii, având la bază cercetări de arhivă fără precedent, sunt surprinzătoare. Acestea contrazic poziția oficială – consolidată în timpul Războiului Rece – și argumentează că bolnavul Roosevelt se simțea mai bine decât credem. Avem acum ocazia să-l vedem în calitate de conducător pe timp de război. Ialta este o narațiune istorică originală, vie, care emană autoritate, un bestseller în cel mai clar sens al cuvântului.

„Un portret plin de culoare și de suspans al celor trei bătrâni lideri, la întâlnirea lor istorică.“ - The Wall Street Journal

„Istoricul de la Harvard S.M. Plohii a realizat o relatare genială a celor opt zile din februarie 1945 în care «Cei Trei Mari» – Franklin D. Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin – au ajuns la un acord la Ialta în timp ce al Doilea Război Mondial nu se terminase încă.“ - The Boston Globe


Carti similare cu Ialta. Prețul păcii

1924. Anul care l-a creat pe Hitler

1924. Anul care l-a...

de Peter Ross Range

mai mult
Cafenele, oameni de altadata. zeul perisabil

Cafenele, oameni de...

de Nicolae Merisanu

mai mult
Copilul furat

Copilul furat

de Ian McEwan

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!