Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american

scrisa de Niall Ferguson

Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american de Niall Ferguson Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american 44.31 lei *
Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american 49.95 lei *
Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american 49.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Niall Ferguson
Traducator (i): Paul Aneci
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-46-7855-6
Anul aparitiei: 2019
Descriere: „America”, spunea președintele G.W. Bush, „nu a fost niciodată un imperiu. Suntem poate singura putere din istorie care a avut această șansă și a refuzat-o, preferând măreția în locul puterii și dreptatea în locul gloriei”. Niall Ferguson susține că, dimpotrivă, din punct de vedere militar și economic, America este pur și simplu cel mai redutabil imperiu din câte au existat vreodată. Ca și Imperiul Britanic acum mai bine de un secol, SUA aspiră să globalizeze piețele libere, statul de drept și democrația. Teoretic, este un proiect bun, afirmă Ferguson, care se declară în favoarea unui imperiu a cărui hegemonie ar asigura stabilitate pe plan internațional. Dar colosul american de astăzi este oare într-adevăr în stare să joace rolul lui Atlas, sprijinind pe umerii săi lumea întreagă? Statele Unite, arată Ferguson, sunt un imperiu ce nu mai are suflu, slăbit de lipsa cronică de bani, efective militare și voință politică. Iar atunci când această „nouă Romă” se va prăbuși, avertizează el, colapsul s-ar putea să vină din interior.

„Încă un tur de forță din partea unui autor care își dovedește, ca de obicei, talentele: polemică elocventă, inteligență neconvențională și discurs elegant… În mod garantat va stârni dezbateri aprinse.” (The Irish Times)

„O explorare îndrăzneață a motivelor pentru care americanii nu sunt făcuți să fie imperialiști, cu toate că au un imperiu. Viguroasă, esențială și îngrijorătoare.” (Timothy Garton Ash)


Carti similare cu Colosul. Ascensiunea și decăderea imperiului american

Germanofilii

Germanofilii

de Lucian Boia

mai mult
Rugăciune pentru Cernobîl

Rugăciune pentru Cernobîl

de Svetlana Aleksievici

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!