Dorință

scrisa de Richard Flanagan

Dorință de Richard Flanagan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dorință 19.92 lei *
Dorință 22.41 lei *
Dorință 24.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Litera
Autor (i): Richard Flanagan
Numar de pagini: 272 pagini
ISBN: 978-606-33-3827-4
Anul aparitiei: 2019
Descriere: Mathinna, o fetiță aborigenă din Van Diemen`s Land, este adoptată de exploratorul Sir John Franklin și de soția sa, Lady Jane. Franklin este încrezător că va reuși să o civilizeze pe Mathinna, dar când acesta moare într-o expediție arctică, Lady Jane îi scrie lui Charles Dickens, cerându-i să-i apere reputația lui Franklin pe fondul zvonurilor că echipajul său a trecut la canibalism.

Dickens răspunde prin punerea în scenă a unei piese în care joacă rolul principal – Franklin –, dar se îndrăgostește de o actriță de optsprezece ani. Pe măsură ce rațiunea lasă loc dorinței, granița dintre civilizație și barbarie dispare, iar Mathinna, acum o prostituată adolescentă, dispare într-o noapte fatală.

Flanagan combină evenimente istorice parțial cunoscute pentru a crea o ficțiune complexă și captivantă… O demonstrație ingenioasă, profundă și convingătoare a versatilității imaginative a acestui autor pe deplin stăpân pe tehnicile sale narative. - Kirkus Reviews


O meditație asupra puterii dorinței de a transforma viețile. Proza lui Flanagan este plină de măiestrie, elegantă și uimitoare. - Library Journal


Carti similare cu Dorință

Insuportabila usuratate a fiintei

Insuportabila...

de Milan Kundera

mai mult
Noi

Noi

de David Nicholls

mai mult
Pălăria Președintelui

Pălăria Președintelui

de Antoine Laurain

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!