Puterea

Cartea lunii septembrie: Puterea

de / September 3rd, 2018 / 240 vizualizari

Fiecare dintre noi rostim la un moment dat cuvintele “ce ar fi dacă…”. De aici și până la formarea unei noi dorințe e doar un pas. Și am visat mult copil fiind. Ce ar fi dacă vacanța de vară ar dura tot anul? Ce ar fi dacă aș putea opri timpul? Ce ar fi dacă aș putea citi toată cărțile din lume? Ce ar fi dacă… (completează și tu întrebarea, mai jos în comentarii).

De la o astfel de întrebare am ajuns astăzi să vă scriu pe acest site. Ce ar fi dacă am avea un club de carte? Întrebarea a dus la formarea unei dorințe, apoi la îndeplinirea ei. Uneori am senzația că, după toți acești ani de când există The Club of Serial Readers – nouă ani! -, dorința încă ni se împlinește. Cumva, ne aducem aminte cu fiecare carte citită, cu fiecare recomandare, cu fiecare articol publicat, de momentele acelea de început când doar visam să avem un blog al nostru unde să scriem si să împărtășim prietenilor bucuria lecturii. Cititul este superputerea noastră și credem că odată ce ai descoperit-o, rămâne lipită de tine pentru totdeauna.

Despre o superputere este vorba și în cartea pe care o vom citi luna aceasta. Înainte de a vă invita să citiți câteva detalii despre ea, aflați că a fost una din lecturile preferate ale președintelui Obama din 2017 și este cea care a primit cele mai multe voturi luna trecută (vezi aici care au fost propunerile). Puterea, scrisă de Naomi Alderman, este cartea lunii septembrie.

Despre carte:

Ce s-ar întâmpla dacă femeile ar căpăta brusc o putere nimicitoare și nemaivăzută?

În Puterea, lumea e un loc familiar: băiatul nigerian bogat care lenevește pe marginea piscinei părinților; copilul aflat în plasament, ai cărui părinți adoptivi își ascund adevărata fire în spatele religiei; politicianul american ambițios; fata dură de pe străzile Londrei, care provine dintr-o familie atipică.

Din senin apare însă o forță nouă, vitală, care se răspândește cu viteză și care face ca destinele personajelor să se împletească cu consecințe devastatoare. Adolescentele își descoperă o putere fizică uriașă – pot provoca o durere atroce și chiar moartea. Astfel, printr-o mică întorsătură a naturii, lumea este repornită de la zero.

Nu știu dacă mi-ar plăcea o astfel de superputere, dar cu siguranță mi-ar plăcea să aflu mai multe detalii despre carte. Dacă ați citit-o deja, vă invit să ne lăsați impresiile voastre, mai jos, în comentarii.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Puterea, o puteți comanda de pe Elefant.ro, aici,
Libris.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare