pamant american

Cartea lunii Septembrie: Pământ american

de / September 2nd, 2020 / 198 vizualizari

Aleg cărțile după câteva criterii: recomandări ale prietenilor, cărți scrise de autori pe care îi îndrăgesc, titluri care strigă la mine de pe raft și, nu în ultimul rând, coperțile. Nu de puține ori am ales o carte numai și numai pentru copertă. Nici nu m-am uitat la descriere, nu m-a interesat că era un autor necunoscut (mie), am văzut cartea, mi-a plăcut, am pus-o în coșul de cumpărături și am adus-o acasă (sau mi-a fost adusă). Unii dintre voi veți spune că nu coperta contează. Ei bine, contează! Nu spun că o carte cu o copertă frumoasă e neapărat o carte bună, dar când e vorba să alegem între două ediții ale aceleiași cărți, cu siguranță o vom alege pe cea mai arătoasă. Din fericire, în ultimii ani se poate observa că editurile dau mai multă importanță aspectului cărților, nu de alta, dar trăim în era vizualului.

Despre cărți cu coperte frumoase e luna aceasta. Nu, nu suntem superficiali, doar realiști. O carte bună îmbrăcată într-o haină frumoasă, e o carte cumpărată, recomandată, oferită cadou, iubită un pic mai mult decât surorile ei mai… rățuște.

Am primit cu mare interes recomandările voastre, iar patru dintre ele au intrat la vot (vedeți aici care au fost). Cea care se laudă cu cele mai multe voturi din partea voastră este Pământ american, scrisă de Jeanine Cummins, pe care o vom numi cartea lunii Septembrie.

Despre carte:

Lydia Quixano Pérez trăiește în orașul mexican Acapulco și este proprietara unei mici librării. Are un fiu în vârstă de opt ani, Luca, lumina ochilor ei, și un soț minunat, jurnalist de profesie. Și cu toate că realitatea dură a cartelurilor începe să-și facă simțită prezența, viața Lydiei este, în principiu, una destul de confortabilă.

Deși știe că nu se vor vinde, Lydia aduce în librărie și o parte dintre cărțile ei favorite. Iar într-o bună zi, un bărbat intră în magazin și alege câteva cărți, printre care și două dintre preferatele ei. Javier este un erudit și un bărbat fermecător. Și, ceea ce Lydia nu știe, este liderul celui mai nou cartel al drogurilor din oraș. După ce soțul ei publică un articol în care vorbește fără ocolișuri despre proaspătul jefe, viața întregii familii se va schimba radical. Silită să fugă din oraș în urma asasinării soțului și a rudelor sale, Lydia călătorește împreună cu fiul ei cu faimosul tren La Bestia spre nord, către Statele Unite, acolo unde Javier nu-i poate găsi.

Scrisă cu măiestrie, sfâșietoare și încărcată de o profundă umanitate, Pământ american este acel gen de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

Ați citit cartea? Cum vi s-a părut? Subiectul pare a fi demn de un serial în genul Narcos sau Queen of the South și tare sunt curioasă cum este. Coperta, deși nu a fost favorita mea la momentul votului, promite și ea multe. Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Pământ american
o puteți comanda pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici,
și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

Foto cover: pexeles.com

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare