Momentul pe care l-am evitat mult timp: La revedere, dragilor!

Momentul pe care l-am evitat mult timp: La revedere, dragilor!

de / March 22nd, 2021 / 691 vizualizari

Dacă mi-ar fi spus cineva în urmă cu un an sau doi că va veni un moment în care voi spune “gata, pauză” aș fi râs, da, aș fi râs și, poate, m-aș fi bătut cu pumnul în piept că eu, domnule, eu nu pot lua pauză de scris, de citit, de Serial Readers. Nu am luat pauză de citit, nu am cum, dar am lăsat scrisul deoparte, iar spațiului meu de joacă i-am spus la revedere.

Ați putut observa, dacă v-ați oprit pe aici sau pe site, că nu am mai scris nimic încă de anul trecut. Nu a fost ușor. Cred că mi-a luat jumătate de an să accept faptul că e mai bine să spun stop decât să trag de mine, lună de lună, pentru a scrie două articole. Ceva nu se mai lega, bucuria pe care o simțeam altă dată cu fiecare idee pe care o aveam, entuziasmul cu care așterneam cuvintele pe hârtie și ele formau un articol, o poveste, s-au estompat. Nu am renunțat ușor.

Cum aș fi putut renunța ușor la ceva ce a fost parte din mine atâția ani? Cum aș fi putut renunța ușor la acel ceva care m-a ținut pe linia de plutire în repetate rânduri? Am avut joburi și relații care au durat mai puțin, au fost oameni pe care îi credeam prieteni pe viață și s-au pierdut pe drum mai repede. Serial Readers este locul în care mi-am găsit liniștea atunci când m-am simțit pierdută, dezorientată. Îmi aduc aminte de începuturile noastre, primele zile de “citit în serie”, sesiunile de liveblogging (nu era pe atunci Facebook și ale sale unelte deștepte), tare faine erau serile de vineri când ajungeam acasă și ne apucam să comentăm despre Mr. Darcy sau alte personaje mirobolante, despre cartea lunii. Ce vremuri! Nu or fi fost pe atunci platformele de socializare, dar chiar simțeam că vorbesc și sunt ascultată, nu era zgomotul de acum. Nu aveți și voi senzația că toată lumea (în online) vorbește și nimeni nu ascultă? Dar asta e altă poveste.

Atâtea amintiri mă leagă de aceste două cuvinte, Serial Readers, că aș avea nevoie de pagini și zile întregi pentru a le înșira. Dar, vorba cântecului, all good things come to an end. Eu i-am spus pauză, nu sfârșit. Poate mă amăgesc, poate că acum, la aproape 12 ani de Serial Readers, se închide prăvălia. De ce? Simplu. Au apărut alte priorități. Iar dacă în alți ani era vorba de joburi noi, de timp mai puțin, acum simt că orice aș face, fac prea puțin, mintea mea e în altă parte (dacă mă urmăriți pe Insta sau pe FB, știți despre ce e vorba).

Am sperat un timp că trec doar eu printr-o perioadă de genul ăsta, însă pare că planetele s-au aliniat pentru toată echipa (nu degeaba suntem o parte dintre noi în zodia taurului), astfel că pe blog bate vântul. Veți putea găsi în continuare pe site cărți noi intrate la vot, le puteți vota, una dintre ele va fi cartea lunii. Dacă vom reveni, nu vă pot spune. Nu se știe niciodată către ce orizonturi ne poartă timpul, unde vom fi mâine. Mă bucur însă, și vă mulțumesc pe această cale, că sunt cititori care încă ne vizitează, care ne citesc articolele, care “sapă“ printre recomandările de pe blog sau care comandă cărți prin linkurile de pe site. Înseamnă enorm!

Ceea ce nu o să se schimbe, sper eu niciodată, este faptul că rămân #proudSerialReader. Citesc în serie, citesc măcar #opaginăpezi, citesc și în paralel, citesc, citesc, citesc pentru că asta îmi dă putere. Este hrană pentru minte și pentru suflet.

Vă mulțumesc tuturor pentru că mi-ați fost alături, pentru toate recomandările voastre minunate, și sper să ne citim și pe viitor. Pe mine mă găsiți pe Instagram, aici, unde încerc să nu dispar de tot. Am rămas puțin în urmă cu recomandările de cărți, dar vă promit că sunt toate una și una, numai bune de pus pe wishlist.

Lecturi minunate să aveți!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare