taina inimii

Taina inimii de Ileana Vasilescu (fragment în avanpremieră)

de / February 12th, 2021 / 531 vizualizari

Vă anunțăm apariția unui nou titlu publicat de Editura Creanga Fermecată, o poveste emoționantă despre suflet, destin, alegere și toate momentele alea când nu ai simțit că ești iubit: Taina inimii (Povestea copiilor înfiați) de Ileana Vasilescu și ilustrată de Oana Hajos.

Dedic această carte
tuturor copiilor nedoriți și neiubiți,
tuturor copiilor adoptați,
tuturor mamelor extraordinare, care au adoptat copii,
copilului tău interior…

Cărțile Editura Creanga Fermecată sunt titluri 100% românești, scrise, illustrate, editate și tipărite cu responsabilitate, respect, dăruire, prin studiu antroposofic și lucru biografic. Ceea ce publică Editura Creanga Fermecată este un adevărat dar către Lume.

Taina inimii de Ileana Vasilescu
(fragment în avanpremieră)

Într-o zi, stând așa, la marginea norilor, cu coada ochiului Suflețelul văzu că și alte Suflețele priveau spre Pământ căutând părinții potriviți. Zâmbi și se bucură și își aminti că la Școala din Cer învățase că sufletele vin pe Pământ în valuri și grupuri de oameni cu destin comun…

Suflețelul nostru era atras mai ales de mămici.

Într-o zi, văzu o mămică foarte tânără, mai tânără decât sunt de obicei mamele, dar foarte frumoasă, subțirică, cu trăsături ale sufletului și corpului potrivite pentru Suflețelul nostru. Zile la rând a tot privit-o și, încet, încet, a început s-o iubească. Și după ce a prins s-o iubească, a început să-și dorească să se mute în burtica ei. Visa cum va locui în burtica ei și ce mult se vor iubi… și la ziua în care mămica îl va cuprinde în brațele ei iubitoare… Îi era dor să fie ținut în brațe.

Cu timpul, a intrat în vorbă cu celelalte Suflețele:

– Caut o mămică potrivită pentru mine și pare că am găsit-o, spuse Suflețelul nostru.

– Eu am pus ochii pe o pereche de părinți care se iubesc nespus. Au în ochi o mare tristețe, de parcă ar ști că li se întâmplă ceva rău, spuse un alt Suflețel, foarte zâmbăreț.

– Perechea mea de părinți, spuse al treilea Suflețel, cu eșarfă bleu, este cea mai frumoasă!

– Părinţii care îmi plac mie, spuse Suflețelul cu părul zburlit, au mulți copii. Ce bineee! Voi avea frați și surori… mulți, mulți.

– Şi eu am ochit niște părinți frumoși la suflet și la trup, doar că tata stă cu spatele la mama, se mira Suflețelul cu ochii mari.

– Mama pe care am ales-o eu nu are burtică-căsuță pentru un bebe, îmi mai trebuie o mamă ca să pot ajunge pe Pământ, spuse Suflețelul cu darul cântatului.

– Mama pe care o doresc eu este foarte săracă și n-ar putea crește un copil, dar eu o iubesc, spuse un Suflețel ce părea mai mic, dar era foarte puternic.

Cât priviră spre Pământ în căutarea unei mame, Suflețelul nostru și celelalte Suflețele văzură tot felul de inimi: mari ori mici, calde ori reci, încuiate ori deschise, mult încercate de viață, pline de răni, chiar unele din care lipseau bucăți, unele care se iubeau numai pe ele însele, altele iubitoare de copiii, dar și de animăluțe, unele care iubeau tot ce este viu și unele foarte speciale, care erau atât de pline de iubire încât o revărsau împrejur, ca balsam, ca binecuvântare.

Într-o bună zi i-a atras atenția o altă mămică. La fel s-a întâmplat și cu ceilalți: Suflețelul cu ochii mari, Suflețelul cu părul zburlit, Suflețelul cu eșarfă bleu, Suflețelul cu darul cântatului, Suflețelul zâmbăreț și Suflețelul ce părea mai mic, dar era foarte puternic. Au început să se uite la o a doua mamă, la al doilea tată. Mamele și tații aceștia aveau o inimă mare, mare, o inimă plină de iubire.

Sunt oameni pe Pământ care găsesc în sufletul lor puterea de a preface fiecare greutate în aurul blândeţii, orice lovitură, în perle de lumină interioară, durerea, în nestemate de pace sufletească, iar rănile sufletești, în rubine de iubire adevărată. Mamele și tații la care priveau acum Suflețelele erau astfel de Oameni.

Cover photo by cottonbro from Pexels

Cartea Taina inimii de Ileana Vasilescu poate fi precomandată prin accesarea formularului de precomandă, prin mesaj privat către
Editura Creanga Fermecată sau email la adresa [email protected]

# # # # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare