Propuneri pentru un Septembrie de pus pe copertă

Propuneri pentru un Septembrie de pus pe copertă

de / July 10th, 2020 / 193 vizualizari

Haideți să nu ne mai amăgim și să recunoaștem, clar și răspicat: alegem cărți (și) după copertă! Că nu e recomandat să facem asta, e altă poveste. Personal, parcă încep lectura cu mai mult elan când îmi place coperta cărții – ba, de multe ori, chiar aleg o carte în detrimentul alteia fix pentru copertă. Făceam asta dinainte de Instagram, deci slăbiciunea mea pentru coperțile strălucitoare și colorate ține, mai degrabă, de o superficialitate înnăscută, și nu de dorința de a da bine în poze.

Tot mai multe edituri au început să înțeleagă că prima impresie contează, așa că rar mai găsești o copertă care să nu transmită ceva. De unde și dificultatea de a te ține de lista prestabilită de cărți de citit: cum ar putea cititorii să rămână indiferenți cu atâtea tentații literare la fiecare pas? Mai ales aceia mai slabi din fire, așa ca mine. Eu nu rezist unei cărți cu o copertă “grăitoare”. De fiecare dată cad pradă culorilor și desenelor, tușelor de auriu și argintiu și citatelor elogioase. Și, din fericire, nu mi se întâmplă prea des să îmi regret slăbiciunea.

Voi cum sunteți la capitolul acesta? Vă lăsați influențați de o copertă fotogenică sau sunteți impasibili la astfel de subterfugii grafice și chiar nu judecați o carte după copertă, oricât de faină ar fi aceasta? Oricum ar fi, însă, sigur aveți preferatele voastre. Ei bine, lor, preferatelor, le vom dedica luna Septembrie. Prin urmare, așteptăm de la voi propuneri de cărți cu coperți frumoase, originale, șocante, coperți făcute să fie în centrul atenției, coperți care strigă și instigă. 

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Să avem un Septembrie (şi nu numai) demn de pus pe copertă!

Cover photo by Rahul Pandit from Pexels

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare