Ciprian Măceșaru la Citește după cei 7 ani de acasă

Ciprian Măceșaru și Super! Sunt un gândac! în cadrul proiectului Citește după cei 7 ani de acasă

de / February 25th, 2020 / 467 vizualizari

În cadrul proiectului Citește după cei 7 ani de acasă ne propunem să îi coborâm pe scriitori de pe piedestalul impus de orele de limba și literatura română din școli și să îi aducem printre copii, să îi umanizăm în imaginația micilor cititori. După Amadea Neamțu, Petre Crăciun și Cristina Andone, a venit rândul scriitorului Ciprian Măceșaru să se întâlnească cu o parte dintre copiii implicați în acest proiect special de promovare a lecturii în rândul școlarilor mici.

Ciprian Măceșaru la Citește după cei 7 ani de acasă

Peste 250 de copii de clasele I – VI de la mai multe școli din Timișoara au avut oportunitatea astfel să interacționeze cu Ciprian Măceșaru și să se bucure de un spectacol inedit pus în scenă de clasa a IV-a G de la Liceul Grigore Moisil, învățătoare Amelia Stan, din Timișoara după cartea Super! Sunt un gândac! de Ciprian Măceșaru.

Ciprian Măceșaru la Citește după cei 7 ani de acasă

Cum ar fi ca într-o bună dimineaţă să vă treziţi că v-au crescut antene, că aveţi un abdomen cafeniu şi trei perechi de picioare… de gândac? Ar fi… SUPER! Aşa a crezut şi Andrei. Dar cum au reacţionat părinţii când în loc de băieţelul lor drag au dat cu ochii de creatura ciudată care avea chiar vocea lui? Ce plan a ticluit vecina cea curioasă şi suspicioasă? Ce au făcut colegii şi profesorul de matematică atunci când de sub păturã a ieșit elevul-gândac? Şi până la urmă a reuşit să o impresioneze cu noua lui înfăţişare pe Raluca, pistruiata blondă pe care o plăcea atât de mult?

Micii actori au surprins excelent răspunsul la toate aceste întrebări!

Super! Sunt un gândac!, scrisă și ilustrată de Ciprian Măceșaru, este o carte pentru copiii cărora nu le place să citească, povestea și ilustrațiile sunt atât de captivante încât n-o vor lăsa din mână până la final. Dincolo de aluzia mai mult decât clară la Metamorfoza lui Kafka, Super! Sunt un gândac! de Ciprian Măceșaru este o carte despre personalitate și identitate, despre dragoste și acceptare.

Ciprian Măceșaru la Citește după cei 7 ani de acasă

Povestind copiilor despre sursa originală a poveștii, Metamorfoza lui Kafka, îi vom face cu siguranță curioși să citească marea capodoperă când vor avea vârsta potrivită să o înțeleagă.

Cartea lui Ciprian Măceșaru este disponibilă 
la Libris, aici, la Elefant, aici, sau la Cartepedia, aici >>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare