Carti cadou Craciun

8 cărți cu și despre Crăciun numai bune de pus sub brad

de / December 17th, 2018 / 420 vizualizari

Ne apropiem cu pași repezi și hotărâți spre cea mai adorată (de către copii) sărbătoare: Crăciunul. Pentru noi, Crăciunul înseamnă decorarea bradului, mersul la biserică, mesele în familie, colindul, dar şi venirea Moşului. Copiii își pregătesc scrisorile din timp, își fac liste cu dorințe de-a lungul anului, doar ce nu pot / își permit părinții să cumpere, Moșul poate! Dar, indiferent de ceea ce pune Moșul sub brad, părinții pot suplimenta cu o carte cu și despre Crăciun. Nu expiră, nu se demodează și, mai ales, aduce voie bună și îmbogățește vocabularul! Și nu e ca și cum nu am avea de unde alege. Azi îmi permit să vă fac câteva sugestii, noutăți interesante, care sigur vor face copiii să stea cuminți sub plapumă, lângă brad sau la gura sobei, după preferință, cu nasul între pagini.

Cărți pentru 2 – 6 ani

Crăciun fericit, Matei! de Brigitte Weninger și Eve Tharlet

Craciun Fericit Matei_Brigitte Weninger_EveTharlet

Care copil nu îl iubește pe Matei, micuțul iepuraș buclucaș? Ce părinte nu se recunoaște în sentimentele și emoțiile părinților familiei de iepurași? Iată că Matei are parte de aventuri memorabile și iarna! Odată cu venirea zăpezii, familia de iepurași s-a pregătit pentru sezonul rece, iar cămara e plină cu provizii, suficient cât să le ajungă până în primăvară. Matei observă însă că în pădure sunt și animale care nu au ce mânca, așa că hotărăște să le ajute, fără să-și dea seama că, astfel, familia sa poate să rămână fără mâncare. Dar iarna nu aduce doar zăpadă și vreme rece, ci și spiritul Crăciunului, iar Matei și frații săi află că adevăratul spirit al Crăciunului stă în magia dăruirii.
Comandă cartea pe: Elefant sau Cartepedia >>

Crăciunul lui Mog de Judith Kerr

CraciunulLuiMog_JudithKerr

Un alt personaj foarte iubit de copii este Mog. Nici această pisică năzdrăvană nu scapă de forfota ciudată a Crăciunului: zgomote noi, mirosuri noi şi… încotro merge bradul acela? Tulburată de toate aceste activităţi neobişnuite, Mog se refugiază pe acoperişul casei şi stă acolo… până când coboară pe neaşteptate cu o bufnitură!
Comandă cartea pe: Elefant sau Cartepedia >>

În căutarea lui Moș Crăciun de Thierry Dedieu

In cautarea lui Mos CraciunNerăbdător să-l cunoască pe Moș Crăciun, un omuleț de zăpadă se hotărăște să părăsească grădina în care trăia și să plece în căutarea lui. Dar drumul e lung și presărat cu tot felul de întâlniri cu animalele din pădure, care îi îndrumă pașii, dar îi cer mereu câte ceva în schimb. Iar el, darnic și dornic să își atingă ținta, le oferă cu drag. Ce îi va mai rămâne oare micuțului om de zăpadă să-i ofere în dar lui Moș Crăciun?
Comandă cartea pe: Libris sau Cartepedia >>

Ollie și renul lui Moș Crăciun

OllieSiRenulLuiMosCraciun_NicolaKillen

Coperta acestei cărți induce în eroare, deoarece cartea în sine este o poveste încântătoare despre noaptea magică de Ajun, nu o poveste tristă în alb negru… Când un clinchet cristalin o trezește din somn, Ollie, o fetiță de-o șchioapă, descoperă că sunetul melodios vine de la hamul tivit cu clopoței de argint al unui ren fermecat. Cei doi se împrietenesc și, înainte ca Moșul să apuce să împartă darurile, pornesc în zbor peste mări sclipind în lumina lunii și țări acoperite de o pătură pufoasă de zăpadă, într-o aventură fantastică, pe care n-o vor uita niciodată.
Comandă cartea pe: Elefant sau Cartepedia >>

Petrecerea de Crăciun a lui Pettson de Sven Nordqvist

PetrecereaDeCraciunALuiPettson_SvenNordqvist

În Suedia și peste tot în lume, seria Pettson și Findus e un adevărat fenomen. Oricine a auzit de bătrânul fermier Pettson și de tovarășul său, motanul Findus cel vorbăreț. În ziua dinainte de Ajunul Crăciunului, Pettson și Findus nu-și mai văd capul de treabă. Dar trebuie să lase totul baltă, fiindcă… ghinion! În timp ce moșul și motanul lui se află în pădure ca să adune crengi de brad, are loc un accident și săracul Pettson își scrântește piciorul. Cum să mai sărbătorească acum Crăciunul – fără brad, fără șuncă, fără chifteluțe sau turtă dulce? Deși de obicei sunt foarte inventivi, de data aceasta Pettson și Findus sunt pe cale să se dea bătuți, când deodată se aude un ciocănit la ușă…
Comandă cartea pe: Elefant, Libris sau Cartepedia >>


Cărți pentru 6 – 10 ani

Darul lui Moș Crăciun de T.O.Bobe

DarulLuiMosCraciun_TOBobe

Darul lui Moș Crăciun nu e un titlu nou, o noutate în adevăratul sens al cuvântului, dar e o carte prea frumoasă ca să treacă neobservată. Gabi, Mihai şi Bianca, doi băieţi şi o pisică, îşi scriu scrisorile către Moş Crăciun. Moşul primeşte scrisori obişnuite, dintre cele cu scrisul mărunt şi cuminte sau dezordonat şi grăbit, lungi sau scurte, de la copiii din toată lumea, închise în plicuri colorate, dar el le primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată, pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile. O poveste emoționantă despre dorințe, vise și împlinirea lor. Desigur, cartea merge și la copii mai mici, acțiunea nu e complicată, însă pentru a o putea savura pe îndelete, contrar altor recomandări realizate de mine anterior, cartea se potrivește mult mai bine acestei grupe de vârstă.
Comandă cartea pe: Libris sau Cartepedia>>

24 de povești de citit înainte de Crăciun de Brigitte Weninger și Eve Tharlet

24PovestiDeCititInainteDeCraciun_BrigitteWeninger_EveTharlet

Gândită sub forma unui calendar de Advent mai deosebit, cartea cuprinde 24 de povești emoționante de citit în cele 24 de zile de dinaintea Crăciunului și care transformă așteptarea nopții magice într-o tradiție pentru întreaga familie. Chiar și așa, cartea e minunată de citit oricând, mai ales înainte de somn, anticipând cu bucurie și magie minunata sărbătoare.
Comandă cartea pe: Libris sau Cartepedia >>

Poveste muzicală de Crăciun de Cristina Andone

cristina-andone---poveste-muzicala-de-craciun_coperta

Cristina Andone este modelul meu scriitoricesc. O femeie fenomenală, frumoasă, deșteaptă și plină de umor, care îi cucerește pe copii prin felul ei de a fi, așa că nu pot să nu îi recomand cartea de Crăciun. Povestea urmărește aventurile leului lui Beethoven, Ludwig. Fiind la primul său Crăciun, acesta încearcă să salveze Pădurea Muzicală de moșul cel abil care se furișează pe horn cu sacul lui mare și apoi fuge ajutat de niște reni rapizi. Descurajat, Moș Crăciun îl însărcinează pe elful Solfegio să împartă cadourile. Numai că acest ajutor al Moșului are un secret: nu știe să citească, nici partituri, nici etichete de cadou. Cum se rezolvă totul? Cu multe încurcături amuzante și un târg de Crăciun!
Comandă cartea pe: Libris sau Cartepedia >>

Cărți pentru 10+ ani

Seria de Crăciun a lui Matt Haig

CartiCraciun_MattHaig

Poveștile lui Matt Haig au de toate: zăpadă, aventuri, magie, umor, reni, turtă dulce, elfi, spiriduși și personaje cărora nu le e frică să creadă în magie. Este imposibil să nu te îndrăgostești de personaje, să nu empatizezi când întâmpină probleme și, mai ales, să nu îți tresalte inima când totul se termină cu bine. Deși cele trei volume formează o serie, ele pot fi citite și separat, deoarece legăturile cu celelalte cărți sunt explicate cu răbdare și detaliat. Nu aș putea zice care dintre cele trei cărți e mai frumoasă, sunt atât de simpatice încât nu au cum să nu te cucerească iremediabil!
Comandă cărțile lui Matt Haig pe: Elefant, Libris sau Cartepedia >>

Off, atâtea cărți, atâtea oportunități, atât de puțin timp! Voi citiți cărți cu și despre Crăciun în afara perioadei specifice?

Vezi toate cărțile pe Libris, aici, pe Elefant, aici
sau pe Cartepedia, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

Foto: Pexels.com

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare