dragostea dintre părinți și copii

4 cărți pentru micii cititori despre dragostea dintre părinți și copii

de / December 12th, 2017 / 1,761 vizualizari

Toată lumea, toată lumea e de-acord cu mine… ah, da, nu era așa, dar sunt convinsă că toată lumea e de-acord cu mine că poveștile de dragoste sunt minunate! Fie că vorbim despre cărți siropoase, despre chick lit sau despre romane clasice cu amoruri întortocheate, fie că recunoaștem deschis sau citim ascunși pe sub pături, toți apreciem o poveste de dragoste bine scrisă. Așa că… de ce i-am priva și pe cei mici de astfel de cărți? Și ei cunosc dragostea, în forma ei cea mai pură: dragostea pentru părinți, protectorii și eroii lor.

Te iubesc atât de mult, mami!, de Jutta Langreuter și Stefanie Dahle

dragoste de mamaIepuraşul Robi este supărat pe mama iepuroaică. Îl pune mereu să-și strângă lucrurile, să se spele şi chiar să facă gimnastică de dimineaţă. Cum e sigur că ar fi mult mai fericit dacă ar sta la prietenii lui, el se hotărăşte să plece de acasă. Dar ceva îi lipseşte atât de mult lui Robi în casele străine, încât simte deodată că inima i se strânge de dor…

Iepurașul Robi e personajul ce-l întruchipează cel mai bine pe Greuceanu meu! Când ne jucăm, suntem cei mai buni prieteni, din «Mami, t-ubesc!» nu mă scoate. Dar când lucrurile iar o turnură serioasă și trebuie să ne îndeplinim și îndatoririle, îi văd doar spatele și ușa trântită în urmă. Deh, am un adolescent de 3 ani în casă! Dar când stăm despărțiți câteva zile, inimile noastre se strâng de dor și revederea e atât de dulce! Și sunt convinsă că nu e doar cazul nostru: toți copiii își iubesc părinții mai presus de orice.

Te iubesc orice ai face!, de Ioana Chicet Macoveiciuc (Prințesa Urbană)

dragoste de mamaMicuța Ema face o mulțime de trăsnăi, și, după fiecare dintre ele, vrea să știe un singur lucru: o mai iubește oare mami? O carte despre experimente de copil, cu dialoguri simpatice.

Oh, de câte ori nu mi-a testat Greuceanu limitele! De câte ori nu a făcut tot posibilul să vadă cât de multe îi accept, până unde merge toleranța mea. Și asta doar pentru că știa că orice ar face, mami este acolo pentru el și alături de el, și îl iubește necondiționat. Iar prin etapa asta trec absolut toți copiii, trebuie doar ca noi, părinții, să fim conștienți de cee ace trebuie să facem. Respectul se câștigă, nu se impune!

 

Cea mai iubită mamică din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje

dragoste de mamaO povestioară versificată despre șapte mămici iubitoare care își îngrijesc puii, se joacă împreună cu ei și le spun povești.

Fiecare mamă este cea mai iubită mamă din lume, căci ea este mama puiului său, cea mai bună mamă posibilă pentru copilul ei. Așa că această carte este despre noi toate, chiar dacă șase din cele 7 mămici din poveste sunt din altă specie. 🙂

 

 

 

Cel mai iubit tătic din lume!, de Eleni Livanios și Susanne Lütje

dragoste de tataUltima, dar clar nu cea din urmă carte, ne arată că și tăticii sunt grijulii cu puii lor: din nou, o poveste versificată de această dată despre șapte tătici care pregătesc gustări, desenează, joacă v-ați-ascunselea, citesc povești și cântă cântecele de noapte bună.

Până la o anumită vârstă mamele sunt centrul universului pentru puii lor, dar tata nu e mama și nici nu trebuie să fie! Fiecare părinte are propria relație cu copilul, pe care și-o construiește în funcție de personalitățile lor și pasiunile lor comune, așa că această cărticică e tare binevenită! Fiecare tată este cel mai iubită tată din lume, căci el este tatăl puiului său, cel mai bun tată posibil pentru copilul lui.

Indiferent că ești mămică sau tătic, că ai un băiețel sau o fetiță, oricare dintre aceste cărticele adorabile sunt excelente de citit seara, la culcare. Ce povești de dragoste mai frumoase și mai sincere știți decât cele dintre copii și părinți?

 

Comandă cărțile pe Elefant, aici, pe Libris, aici, și pe Cartepedia, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

 

Sursă foto cover

# # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare