Promovarea lecturii în școală prin fotografii

Împreună creștem cititori: Promovarea lecturii în școală prin fotografii

de / November 15th, 2017 / 1,216 vizualizari

Și cum stăteam eu într-o zi liniștită cu o carte în mână și Greuceanu meu răsfoia de zor o carte interactivă, mi-am dat seama că exemplul personal este cel mai bun imbold pentru copii. Însă un impact și mai mare asupra lor îl are anturajul, să vadă copii de vârsta lor, colegii lor, recomandându-le titluri de lectură. De aici și până la ideea de astăzi a mai fost doar un pas!

“Recomandarea mea de carte în imagini” este campania de promovare a cititului pe care mi-o propun cât de curând în una din școlile în care susțin clubul de lectură.

În general, fiecare clasă are un panou de afișaj în dreptul ușii de intrare. Îmi doresc ca pe fiecare panou să stea poze cu copiii clasei respective citind, iar lângă fotografie să avem afișat, lunar, câte un subiect diferit: titlurile cărților preferate, recomandările lor pentru colegi, cartea pe care o citesc în prezent, cartea preferată și argumentarea alegerii etc.

Astfel, copiii se simt importanți, părerea lor contează, iar la nivelul școlii vom avea recomandări de lectură responsabilă. Lectura responsabilă presupune ca micii cititori să abordeze cărți potrivite vârstei lor, pe care să le înțeleagă, care să îi provoace, să le stârnească interesul și să îi facă să își dorească să descopere și alte cărți, și altele, și altele, dar și să fie capabili să scrie despre ceea ce au citit, într-un mod obiectiv și sincer, în așa fel încât să devină o recomandare pentru copiii de aceeași vârstă!

Ideea poate fi extinsă și la nivelul cadrelor didactice, dar de această dată imaginile cu aceștia citind sau prezentând cartea preferată putând fi afișate la avizier sau într-un loc prestabilit în școală. Profesorii sunt mentorii copiilor, sunt admirați de cei mici, astfel că recomandările lor literare pot deveni sugestii valide de lectură.

Vezi toate ideile și lasă-ne comentarii cu ideile tale>>

Preia bannerul campaniei pe blogul tău! Dacă ai nevoie de alte dimensiuni, scrie-ne pe [email protected].

Urmărește și susține campania pe Facebook cu hashtagul #impreunacrestemcititori

Mulțumim!

Sursă foto

# # # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare