Cartea lunii aprilie: Love & Gelato. Vacanță la Florența

de / April 3rd, 2017 / 687 vizualizari

În prima zi a lunii i-am spus prietenului meu că plec în vacanță. Bună încercare, mi-a zis, dar nu ține. Găsește alta mai bună. Nu e păcăleală, am zis. Luna asta voi ajunge în Florența. Nu m-a crezut, desigur, și nici nu am insistat. Va înțelege mai târziu, când îi voi flutura pe sub nas o carte și, să se știe, nu voi fi singură în călătoria mea, ci altături de toți cei care o citiți sau ați citit-o.

De ce Florența? Haideți să vă explic… Tema lui aprilie, cărți în ale căror titluri se regăsesc orașe (pe care le-am vizitat sau ne-am dori să le vizităm) ne va ajuta să călătorim împreună, să cunoaștem lumea din fotoliul confortabil de acasă. Dintre propunerile intrate la vot, orașul/cartea care a stat în topul preferințelor este Florența. Astfel, cartea lunii aprilie este Love & Gelato. Vacanță la Florenţa scrisă de Jenna Evans Welch.

Despre carte:

Oamenii vin în Italia pentru două lucruri: love și gelato, i-a spus cineva odată. Dar uneori au parte de mult mai mult.
Lina își petrece vacanța de vară în Toscana, dar nu pentru că ar fi fascinată de ținuturile însorite, ca de basm, ci pentru că a fost ultima dorință a mamei sale ca ea să vină aici să-și cunoască tatăl. Dar ce tată stă departe de familie timp de șaisprezece ani? Așa că tot ceea ce Lina vrea este să se întoarcă acasă.
Dar înainte de a-și pune în practică hotărârea, primește un jurnal pe care mama ei îl ținuse cât timp trăise în Italia. Dintr-odată, Lina descoperă o lume magică de iubiri ascunse, artă și brutării secrete, care o împinge, alături de foarte chipeșul Ren, pe urmele pașilor mamei sale și-i dezvăluie un secret ascuns de ea de prea multă vreme. Un secret care îi va schimba tot ceea ce știa despre mama ei, tatăl ei, și mai ales despre ea însăși.

O vacanță de vară în Italia devine un periplu de neuitat prin Toscana, în acest roman cu mult romance, mister și aventură.

Nu știu voi, dar pe mine m-a cucerit această carte de la titlu și se află de ceva timp pe lista mea de lecturi. Gelato, Love, Vacanță, Florența sunt ingredientele perfecte pentru o evadare din cotidian, pentru o vacanță atunci când nu e chiar timp de vacanță. Poate că la finalul cărții voi trece pe listă o nouă destinație… Voi ați citit cartea, aveți de gând să o citiți? Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Love & Gelato. Vacanță la Florența, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

Sursă foto cover

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare