Cartea lunii martie: Elizabeth a dispărut

de / March 2nd, 2017 / 470 vizualizari

Luna martie a venit cu soare, cu flori multe, colorate, cu zâmbete și voie bună. Dar asta, desigur, știați. Ceea ce nu știați e că Elizabeth a dispărut. Nu, nu e cazul să vă alarmați. Elizabeth este, după cum se vede, un personaj dintr-o carte. Ea ne va fi alături în această primă lună a primăverii. Este felul nostru de a sărbători femeia… prin lectură!

Tema acestei luni se referă la cărțile în ale căror titluri se regăsesc nume de femei. Au fost multe propuneri (Anna, Emma, Lorelei, Annabel, Rebecca sunt doar câteva dintre numele care îmi vin acum în minte) și patru dintre ele au intrat la votul din februarie. Cartea care a stat în topul preferințelor și poartă acum titlul de cartea lunii martie este Elizabeth a dispărut scrisă de Emma Healey.

Despre carte:

Roman de suspans și psihologic sofisticat și, în același timp, meditație sfâșietor de onestă asupra memoriei, identității și îmbătrânirii, Elizabeth a dispărut spune povestea lui Maud, o femeie în vârstă care se luptă cu ravagiile demenței senile și care începe o căutare disperată pentru a-și găsi cea mai bună prietenă, Elizabeth, despre care crede că a dispărut. Demersul ei în căutarea adevărului o va purta înapoi zeci de ani și va avea consecințe cutremurătoare.

Nimeni nu o crede însă pe Maud – nici fiica ei, Helen, nici îngrijitoarele ei, nici poliția, nici, mai ales, temperamentalul fiu al lui Elizabeth, Peter. Înarmată cu notițe scrise de mână pe care și le lasă singură și cu un sentiment copleșitor că Elizabeth are nevoie de ajutorul ei, Maud este hotărâtă să descopere adevărul și să-și salveze prietena iubită.

Dar indiciile pe care le descoperă par să o conducă tot mai departe în propriu-i trecut, la o altă dispariție rămasă nerezolvată – cea a surorii ei, Sukey, survenită la scurt timp după al Doilea Război Mondial.

O recenzie a cărții a scris colega mea, Cornelia, aici. Sunt curioasă dacă ați citit și voi cartea și cum vi s-a părut. Dacă nu ați citit-o încă, cum vi se pare descrierea? V-ar plăcea să citiți cartea? Este subiectul pe gustul vostru? Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Elizabeth a dispărut, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare