În stupul de albine, a doua carte din seria Autobuzul magic

de / February 7th, 2017 / 980 vizualizari

Editura Cartea Copiilor lansează al doilea titlu din seria „Autobuzul magic”, realizată de Joanna Cole și ilustrată de Bruce Degen. Cartea Autobuzul magic. În stupul de albinecontinuă aventura copiilor care călătoresc în minunata lume a științei.

„Autobuzul magic” (The Magic School Bus) este o renumită serie de cărți despre știință creată pentru copii de autoarea americană Joanna Cole și ilustrată de artistul Bruce Degen, serie despre care New York Times a scris că este „cea mai originală și amuzantă abordare a științei pentru copii”. În fiecare carte, elevii din clasa domnișoarei Frizzle, o învățătoare pasionată de știință și cu foarte mult entuziasm, au parte de câte o aventură fantastică datorită unui autobuz școlar foarte neobișnuit: se poate mări sau micșora, poate călători în Spațiu, în adâncul oceanului sau chiar în corpul uman și se poate transforma în moduri neașteptate.

În „Autobuzul magic. În stupul de albine”, domnișoara Frizzle îi invită pe copii într-o călătorie în lumea albinelor. Ea transformă autobuzul magic într-un autobuz-albină, iar pe elevii săi în albine lucrătoare. Împreună se alătură unui roi și lucrează cot la cot cu albinele: merg la cules de polen, observă dansul albinelor, prin care acestea transmit unde au găsit hrană, participă la producerea mierii și a fagurilor și hrănesc larvele. Nu lipsește nici întâlnirea cu ursul care poftește la miere și amenință stupul.

Din această carte, micii cititori pot învăța despre viața albinelor melifere, despre procesele prin care acestea produc mierea și ceara, despre corpul albinei, structura stupului sau părțile componente ale unei flori. În plus, povestea este completată pe fiecare pagină de tot felul de detalii interesante, precum faptul că albinele au 1000 de ochi minusculi în fiecare dintre ochii mari compuși sau că ele comunică prin intermediul mirosului. Povestea este captivantă și plină de umor, iar toate informațiile științifice sunt reale, corecte și foarte bine structurate.

În prima carte din serie (Autobuzul magic. Să explorăm simțurile), lansată în 2016, copiii au putut afla cum funcționează văzul, auzul, mirosul, pipăitul și gustul la oameni, dar și detalii foarte interesante despre simțuri mai puțin obișnuite întâlnite la unele animale. Editura Cartea Copiilor pregătește în acest an alte două titluri din serie, mult așteptate de copii: „Autobuzul magic. În adâncul oceanului” și „Autobuzul magic. În interiorul corpului uman”.

Cartea „Autobuzul magic. În stupul de albine” este recomandată copiilor între 6 și 12 ani și este disponibilă pe site-ul editurii (www.carteacopiilor.ro) la prețul de 29 lei. La toate comenzile online realizate pe site, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor oferă de fiecare dată o carte cadou. În această perioadă, cartea cadou este antologia „Poezii din copilărie”, ilustrată de mai mulți artiști români contemporani.

# # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare