Cartea lunii februarie: Oamenii fericiți citesc și beau cafea

de / February 1st, 2017 / 712 vizualizari

Oamenii fericiți citesc și beau cafea

M-am trezit devreme. O lumină de poveste învăluia blocurile din jur, și copacii, și șoseaua. Am pregătit cafeaua privind din când în când pe geam. E februarie, mi-am zis. Am lăsat parfumul cafelei să-mi alunge somnul atârnat de pleoape și m-am uitat pe site. Oamenii fericiți citesc și beau cafea – acesta este mesajul pe care îl veți găsi pe SerialReaders.com luna aceasta. Am zâmbit. Da, știam că aceasta va fi cartea lunii februarie. A fost cartea care a primit cele mai multe voturi luna trecută. Aseară, înainte de a închide laptopul, se afla la multe voturi distanță față de a doua propunere. Dar în niciuna dintre zile mesajul nu a fost mai bine primit ca astăzi (și aici mă refer strict la întâmplările de astă noapte). Pentru câteva minute gândurile mele s-au împletit cu mirosul cafelei, cu ceața de afară, cu iluzia unui februarie minunat. Poate că va fi minunat…

Dincolo de evenimentele care atrag gânduri cenușii, dincolo de energiile negative care plutesc în aer, putem fi fericiți. Micile bucurii sunt cele care contează. Suntem înconjurați de minuni pe care, de cele mai multe ori, nu le vedem până nu ne sunt arătate de alții. Printre multele bucurii de care am parte se regăsesc ele, cărțile. Noi, cei care citim (în serie, ha!), suntem fericiți. Avem ocazia de a călători, de a descoperi lumea, de a cunoaște oameni care ne împărtășesc pasiunile. De multe ori găsim răspunsuri la întrebările care ne macină.

Ar fi trebuit să scriu despre un februarie cu dragoste – tema acestei luni. Mesajul pe care mi l-a oferit cartea lunii, Oamenii fericiți citesc și beau cafea, m-a trimis în altă direcție. Mă veți scuza, sper, și veți fi de acord cu mine că oamenii care citesc iubesc nu doar o lună pe an, ci în fiecare lună. Ei se îndrăgostesc cu fiecare carte citită, cu fiecare ceașcă de cafea sau ceai ce le parfumează diminețile. Luna februarie e doar un pretext pentru a serba iubirea pe care o simțim. Dar haideți să vedem despre ce este vorba în cartea lunii februarie: Oamenii fericiți citesc și beau cafea scrisă de Agnès Martin-Lugand.

Despre carte:

A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.
Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.

Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.

O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

Vă invit să ne spuneți cum vi s-a părut această carte, dacă ați citit-o, desigur! Mie îmi place foarte mult titlul, iar descrierea sună tare bine. Vreau să aflu și impresii despre ea, așa că nu vă sfiiți! Comentați (de bine sau de rău)! Merită citită? Nu merită? De ce?

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Oamenii fericiți citesc și beau cafea, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

9 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare