colectie polirom

O noua colectie la Editura Polirom: Junior

de / December 8th, 2016 / 448 vizualizari

Polirom lansează colecția Junior, un nou proiect editorial ce se adresează atât copiilor, cât și adolescenților. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sunt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură young adult sau pentru copii. Colecția se adresează unui public tânăr foarte variat, de la elevii de școală primară și până la tinerii de orice vârstă.

polirom-juniorCoordonată de Bogdan-Alexandru Stănescu, colecția Junior debutează cu volumele În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, traducere din limba engleză şi note de Anacaona Mîndrilă-Sonetto, o poveste despre iubire şi încredere la vârsta adolescenţei; Casa Heap. Primul volum al Trilogiei Iremonger. Cu ilustraţiile autorului, de Edward Carey, traducere din limba engleză de Mihaela Ghiţă, ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicaţii The New York Times Book Review; Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, traducere din limba engleză şi note de Victor Ghica – povestea unei tinere orfane care descoperă că dragostea poate fi găsită în cele mai neaşteptate locuri – , carte vândută în peste paisprezece milioane de exemplare, tradusă în treizeci şi şase de limbi și care s-a aflat peste o sută de săptămâni pe lista de bestselleruri a New York Times; Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Shafak, traducere din limba turcă de Sunia İliaz Acmambet, cu ilustraţii de Zafer Okur, povestea unei fetițe cu un nume tare ciudat: Mușcată Curgătoare.

Bogdan-Alexandru Stănescu: “Îi citeam fiului meu în fiecare seară, apoi am început să urmăresc cum citește singur. Am luat-o de la capăt cu fiica mea și, încet-încet, am început să învăț ce le place și ce nu. M-am apropiat de un gen de lectură care nu-mi era familiar și la un moment dat m-am întrebat de ce să nu publicăm chiar la Polirom cărți pentru puști, mai ales că mulți dintre autorii noștri din „Biblioteca Polirom” scriau literatură pentru copii și tineri. Așa s-a născut Junior: o colecție tânără din toate punctele de vedere.”

În căutarea lui Audrey, de Sophie Kinsella, comedie, romance şi roman psihologic
Carte recomandată cititorilor cu vârsta de peste 14 ani

Audrey poartă tot timpul ochelari cu lentile negre. Nu-i scoate nici măcar în casă. Nu iese niciodată în oraş, rar când schimbă două vorbe cu cineva pe care nu-l cunoaşte şi i se pare aproape imposibil să se uite în ochii oamenilor. Aşa e Audrey. Dar toate astea până într-o zi – când apare Linus, prietenul fratelui ei. Audrey descoperă că poate să vorbească cu Linus despre spaimele care nu-i dau pace. Linus o face să râdă şi cu el nu se mai simte judecată nemilos de toată lumea. Încet-încet, Audrey se îndreaptă spre vindecare şi se îndrăgosteşte. Dar poţi să te gândeşti la viitor dacă n-ai rezolvat ce e tulbure şi rău în trecut? Poate să te iubească cineva dacă te-a văzut, cum a văzut-o Linus pe Audrey, în clipele cele mai încercate din viaţa ta?

Casa Heap, de Edward Carey, primul volum al Trilogiei Iremonger, trilogie publicată în Franţa, Italia, China, Rusia, SUA şi Marea Britanie
Carte recomandată cititorilor cu vârsta de peste 14 ani

Clod, din clanul Iremongerilor, suferă de o boală ciudată: aude cum şoptesc obiectele. O furtună e pe cale să se abată asupra Casei Heap, care se înalţă în mijlocul unei mări de gunoaie şi vechituri strânse de prin întreaga Londră, iar Iremongerii devin neliniştiţi şi şoaptele se înteţesc. Când Clod o întâlneşte pe Lucy Pennant, o orfană sosită de curând din oraş, totul se schimbă. Secretele care ţin Casa Heap laolaltă prind să se destrame, dând la iveală o taină sinistră ce ameninţă să distrugă lumea lui Clod.

Viaţa secretă a albinelor, de Sue Monk Kidd, roman ecranizat în 2008, într-o producţie cu Dakota Fanning, Alicia Keys şi Paul Bettany în rolurile principale, în regia Ginei Prince-Bythewood
Carte recomandată cititorilor cu vârsta de peste 14 ani

Lily Owens are paisprezece ani şi o singură prietenă de când mama ei nu mai e: o servitoare de culoare doldora de idei trăsnite, Rosaleen. Să fii afro-american în Carolina de Sud a anilor 1960 nu-i deloc uşor, aşa că, în ziua în care Rosaleen nu mai poate răbda şi îi insultă pe câţiva rasişti înverşunaţi din ţinut, Lily se hotărăşte: au să fugă amândouă în orăşelul Tiburon, unde s-ar putea să existe ceva care să lămurească dispariţia misterioasă a mamei. Găsesc adăpost în casa unui trio excentric: trei surori afro-americane care cresc albine şi se închină la Madona Neagră. De acum, călătoria lui Lily poate să înceapă.

Fetiţa căreia nu-i plăcea numele său, de Elif Sahak, autoarea bestsellerului internațional Bastarda Istanbulului
Carte recomandată cititorilor cu vârsta de peste 10 ani

N-o cheamă nici Violeta, nici Lăcrămioara, nici Camelia. Cât e ea de inteligentă, de curajoasă şi de plină de imaginaţie, se împiedică şi se întristează mereu de un singur lucru: numele său, care nu-i place nici în ruptul capului. Părinţii ei i-au dat un nume tare ciudat: Sakız Sardunya, adică Muşcată Curgătoare, o floare care n-are altă treabă decât să atragă păsările colibri. Fetiţa nu are fraţi sau surori, iar prietenii ei cei mai buni sunt cărţile, singurele care nu râd de numele ăsta curios. Numai că nici ele, cărţile, nu-s prea fericite pe lume: printre atâtea jocuri video şi desene animate de la televizor, copiii au uitat să mai asculte şi să mai inventeze poveşti, aşa că tărâmul lor fermecat e în primejdie. Muşcată Curgătoare e tare speriată: doar n-o să fie ea singură în stare să-l salveze, nu?

În pregătire:
Frances Hardinge, Copacul Minciunilor
Ian McEwan, Visătorul
Michael Ende, Momo

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare