A fost momentul potrivit. La mulți ani și la cât mai multe lecturi minunate!

de / November 16th, 2016 / 698 vizualizari

Ne apropiem cu pași repezi de finalul anului. Aud în jurul meu discuții despre Crăciun, despre petrecerea de Revelion și, atunci când sunt întrebată ce planuri am, spun că mai e destul până atunci. Dar timpul zboară. Chiar vorbeam pe această temă cu o colegă și spunea că i se pare că orele s-au scurtat, că timpul trece mai repede. Acum e vineri, apoi e iar vineri, și iar vineri. Aș vrea să pot lungi zilele, săptămânile, lunile. Aș vrea ca anii să fie un pic mai lungi. Cineva mi-a spus că se întâmplă așa când ești prea ocupat, când nu ai timp pentru tine. Poate, dar explicația asta nu mă consolează.

Cel mai probabil că luna viitoare îmi voi dori ca 2017 să ia locul mai repede lui 2016, să fie un nou început, să-mi încarc bateriile cu o doză nouă de energie și optimism. Vă închipuiți probabil că 2016 mi-a fost unul nasol. Ei bine, nu. A fost un an ciudat, un an plin, un an al încercărilor. A fost primul în an în care Serial Readers s-a putut numi echipă și vă spun cu mâna pe inimă (da, sunt subiectivă!) este o echipă minunată.

Luna aceasta se împlinește un an de când s-a format noua echipă Serial Readers. Mulți ani am fost doar eu, Oana (Miss Valery) și Alex, cel pe care îl stresăm cu partea tehnică. Mulți ani am scris pe blog doar eu și Oana. În timp ni s-au alăturat colaboratori, unii au plecat spre alte orizonturi, alții au rămas (spre bucuria noastră) alături de noi. Mi-am dorit mereu ca cei care scriu la noi să o facă din pasiune, din iubire pentru cărți, din dorința de a da ceva mai departe. Pasiunea este cea care a ținut clubul nostru viu, pasiunea este cea care l-a făcut să crească, să reziste ‘intemperiilor’ (au fost câteva, vă zic!) și am sperat mult timp să găsim oameni la fel de pasionați ca și noi. Iată că dorința ne-a fost împlinită.

echipa-serial-readers

Anul trecut, la începutul lunii septembrie, anunțam că suntem în căutare de colaboratori. De fapt, spuneam că: “Acum e momentul potrivit! Căutăm colaboratori”. Am primit zeci de mailuri, scrisori de intenție lungi și frumoase, pe care le-am citit cu drag, cu bucurie. Ne așteptam ca unii dintre cititorii noștri să își dorească să ni se alăture, dar nu ne așteptam la un număr atât de mare. Mica noastră campanie de recrutare a durat o lună. Când am tras linie, ne-am dat seama că nu putem alege ușor. Am făcut o listă scurtă de potențiali colaboratori, am citit și recitit textele lor, le-am citit blogurile, am vrut ca la final să fie exact ce căutam. Pasiune, dedicare și varietate (să fie înclinați pe cât posibil spre domenii diferite). A fost greu, dar a meritat. Pe 3 noiembrie 2015 am anunțat noii colegi, iar la finalul lunii ni s-a alăturat încă o colegă care avea să completeze echipa cu domeniul pe care nici nu-l visam a fi completat.

Echipa Serial Readers

Silvia este alături de noi de pe vremea când organizam evenimente în offline. I-am propus să ne fie colaborator abia mai târziu, după ce ne-a cucerit cu pasiunea ei pentru cărți prin recenziile pe care le scria periodic pe site. Are un stil care te prinde, care îți intră pe sub piele și care te face să vrei să îi citești încă o recenzie, încă un articol.

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/silvia
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/2433 (dacă intrați în contul ei, veți găsi recenziile scrise de ea)

Pe Bianca o știu de pe vremea când lucram în editură și urmăream blogurile celor care scriau despre cărți. Este mezina echipei și ne-a cucerit cu energia ei, cu pasiunea pentru muzică (este violonistă – anul acesta a absolvit Conservatorul) și iubirea pentru cărți. I-am propus să scrie pe SR și, după luna de probă, a rămas alături de noi.

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/bianca
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5095
Blogul personal: https://bianca2b.wordpress.com

Cornelia
ne-a descoperit în perioada în care am anunțat că suntem în căutarea unor colaboratori. Nu numai că ne-a scris că vrea să ni se alăture, dar a devenit membru activ al clubului. Scrie recenzii pe site în fiecare săptămână și are la activ peste 65 de cărți recenzate. O fi mult, o fi puțin?

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/cornelia-popa
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5102

Bogdan, singurul domn din echipă, a avut trei bile albe atunci când ne-a trimis intenția de colaborare: citește SF, este scriitor și este EL (aveam nevoie și de o viziune masculină!). Din păcate, zona SF&F a fost lăsată deoparte, iar Bogdan a venit să ne salveze și, de ce nu, să ne scoată din ignoranță. Îi citesc fiecare recenzie cu interes și entuziasm, mă bucur că este cineva alături de noi care apreciază acest gen la justa lui valoare.

Pe blog îl găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/bogdan-balostin
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5141
Blogul personal: https://bogdanbalostin.com

Pe Oana Grecea o știam încă dinainte de a ne scrie că își dorește să colaboreze cu noi. Ba chiar am simțit nevoia să o întreb dacă sigur vrea să scrie la noi, dat fiind faptul că ea are deja un blog pe care scrie (și) despre cărți, dar și un proiect personal destul de solicitant: retetetv.ro (neapărat să aruncați un ochi pe site, are rețete delicioase și o puteți vedea într-o serie de vloguri care vă vor face să priviți altfel bucătăritul). Cum scrie pe Serial Readers? Minunat! Atât vă spun.

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/oana-grecea
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5138
Blogul personal: http://gandurisibucatareala.ro

Anca. Nu voi uita subiectul primului ei email: Zaharia citește! Aveam să aflăm mai târziu că Zaharia citește mult, chiar foarte mult. Nu numai că ne-am bucurat atunci când ni s-a alăturat, dar ne-am bucurat să-i fim alături la lansarea cărții, Sertarul cu ură, la Gaudeamus. Zaharia citește mult și scrie minunat. V-ați putut delecta anul acesta cu minunata serie, Jurnal de librar, un proiect în care nu numai că am crezut dinainte de a fi, dar care sper să se transforme în carte.

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/anca-zaharia
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5136
Blog personal: http://irrefutabilis.blogspot.ro

Patricia ni s-a alăturat la scurt timp după ce am tras linie și am anunțat noii colaboratori. La început a scris Guest Posturi, dar am știut de la început că va rămâne alături de noi. Scrie în principal despre cărți pentru copii și de parenting, zona despre care vă spuneam mai sus că nu visam că o vom acoperi. Și scrie frumos, scrie cu pasiune, scrie cu dăruire. Anul acesta a pornit campania #impreunacrestemcititori, o campanie pe care o susținem 100% și care sper să își atingă scopul cu fiecare articol scris.

Pe blog o găsiți aici: http://blog.serialreaders.com/author/patricia-lidia
Pe site: http://ro.serialreaders.com/detalii-utilizator/5352
Mai găsiți și pe pagina: https://www.facebook.com/BastionulArtLitTim

Despre mine și Oana vă pot spune că scriem pe aici de mai bine de șapte ani. Am pornit un blog într-o seară de mai, un blog care se numea The Club of Serial Readers și care a avut la început 3 cititori. Pe mine, pe Oana și pe Alex. Apoi, cu fiecare zi au apărut noi cititori și ne-am bucurat de fiecare în parte. Ne bucurăm și acum de fiecare nou cititor de parcă ar fi primul, ne bucurăm când cineva ne spune că ne citește articolele, că se inspiră din recomandările noastre, ale colegilor noștri. Ne bucurăm când cititorii revin, ne bucurăm de fiecare comentariu, de fiecare apreciere în social media, de fiecare recenzie din site. Serial Readers nu este doar al nostru, nu a fost niciodată, este al tuturor celor care ne vizitează. Este al cititorilor.

proudserialreader

Anul acesta am pus accent pe blog, este adevărat. Anul viitor îmi doresc să fie mai mult timp pentru site, să fie locul în care cititorii să descopere avantajele de a avea un cont de serial reader (cont pe care îl poate avea orice cititor, gratuit!) și să îl facem mult mai interactiv. Planuri, planuri…

Până atunci, le spun La mulți ani colegilor mei, le doresc inspirație și lecturi minunate! Le mulțumesc pentru că ni s-au alăturat și că reușesc să rupă din timpul lor și așa încărcat pentru Serial Readers.

Nu știu ce va fi mâine, poate vom alege fiecare alte drumuri, poate clubul nostru va crește, poate vom rămâne aceiași, tot ce pot face este să mă bucur de moment și de un 2016 perfect – chiar grăbit cum a fost (este). Poate că a fost încărcat, dificil, dar cele peste 900 de materiale scrise începând din noiembrie trecut (articole sau recenzii), spun multe despre bucuriile pe care le-am avut (răsfoiți articolele din blog, recenziile din site și veți înțelege despre ce vorbesc).

Vă mulțumesc și vouă, cititori dragi! Voi sunteți cei care ne alimentați cu energie, cu dorința de a da mai departe din bucuria pe care ne-o aduc iubirile noastre, cărțile.

Sursă foto cover

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare