Cartea lunii noiembrie: Confidentul

de / November 2nd, 2016 / 371 vizualizari

confidentulCând ai scris ultima dată o scrisoare? Când ai primit ultima scrisoare? Și nu mă refer la facturi sau alte plicuri oficiale, ci la o scrisoare de la un prieten, o scrisoare scrisă de mână, știți voi, din aceea care începe cu Draga mea sau Dragul meu…

Nu mai știu exact care a fost ultima pe care am primit-o, dar cea pe care am trimis-o a fost acum câțiva ani. Îmi aduc aminte de ea pentru că am stricat multe foi până să fiu mulțumită de rezultat. Ba era scrisul strâmb, ba greșeam un cuvânt, ba îmi venea altă idee. La final, am împăturit-o frumos, am pus-o într-un plic cu timbru, am scris adresa și am lăsat-o în cutia poștală a destinatarului. Mi-ar fi plăcut să aibă și ștampila poștei, dar nu stau foarte bine cu răbdarea. Viteza internetului mi-a intrat în vene și, dacă pot face ceva repede, acum, de ce să mai aștept?

Dorul de scrisorile de altă dată ne-a inspirat pentru tema de luna aceasta, astfel că la votul de luna trecută am avut patru propuneri superbe, cărți de care am auzit în repetate rânduri, dar și titluri de care am aflat cu această ocazie. Eu, recunosc, am aflat de două dintre ele cu această ocazie. Cartea care a fost în topul preferințelor voastre și care a primit titlul de cartea lunii noiembrie este Confidentul de Helene Gremillon. (Mulțumesc persoanei care a propus-o! Nu aș fi aflat de ea prea curând. 🙂 )

Despre carte:

Paris, 1975. După tragicul accident în care-şi pierde mama, tânăra editoare Camille Werner descoperă printre misivele previzibile un plic ciudat. În el, o scrisoare de câteva pagini, relatând întâmplări din copilăria unor necunoscuţi. O eroare a poştei, sau poate o scăpare a expeditorului anonim, crede Camille. Dar primul plic e doar începutul unui şir de scrisori care, filă cu filă, deapănă povestea a două iubiri imposibile şi a nenumărate vieţi sfărâmate. Încetul cu încetul, Camille înţelege că teribila taină pe care vrea să i-o împărtăşească autorul anonim o priveşte chiar pe ea. În acest roman, care are suflul marilor istorisiri, Hélène Grémillon asociază pasiunea cu suspansul psihologic, într-un admirabil stil literar.

În descrierea cărții mi-au atras atenția câteva detalii: editoare, plic ciudat, expeditor anonim, iubiri imposibile. Dacă cineva mi-ar fi spus că trebuie să citesc cartea și mi-ar fi înșirat drept motive aceste cuvinte, cu siguranță mi-ar fi stârnit curiozitatea. Voturile pe care le-a primit din partea voastră mi-au confirmat că este o carte de pus pe lista scurtă de lecturi.

Voi ați citit-o? V-ar plăcea să o citiți? Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Mai mult de atât, vă invit să îmi povestiți despre acea scrisoare pe care ați primit-o sau ați trimis-o și de care vă amintiți cu drag. Sunt tare curioasă care e povestea voastră!

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Confidentul, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare