Colțuri de lectură după placul inimii

de / June 17th, 2016 / 584 vizualizari

Nu trebuie să fim decoratori profesioniști pentru a ne amenaja în propria casă o zonă de citit în tihnă, cât e ziua de lungă. Chiar și în condiții de spațiu mai strâmt sau buget redus, orice cititor își poate improviza un “Reading Nook” de poveste, în culorile și stilul său preferat.

Mult timp am crezut că pentru amenajarea acestui spațiu este nevoie de o gașcă de decoratori și de o casă care să permită acest tip de personalizare. Dar ideile de mai jos arată că este suficient doar un pic de gust, fiind foarte ușor de pus în practică. Iată câteva care m-au impresionat:

1. Nu contează modul de deschidere al ferestrei, important este să fie mai înaltă și să aibă un pervaz generos. Dacă deschiderea este spre o zonă cu verdeață, cu atât mai multe șanse avem la o după-amiază relaxantă.

Reading1

2. Dacă este vorba de o fereastră între etaje, putem lua exemplul de amenajare de mai jos. Se poate monta și o scară pentru acces ușor, care va asigura că nu vom fi deranjați.

Reading2

3. Culoarea alb conferă deschidere și luminozitate, fiind indicată zonelor pentru lectură. Un mod de personalizare interesant este cel cu lampioane, ca în exemplul de mai jos, dar opțiunile sunt nelimitate în materie de decorații.

Reading3

4. Colțul copiilor: pentru cei mici, amenajarea unui astfel de loc – în care să se retragă în momentele când nu se joacă – are șanse să trezească de timpuriu pasiunea pentru cărți. Părinții și copilul se pot retrage aici atunci când doresc, în compania unor lecturi palpitante pentru juniori.

5. Originalitate: fie că folosim perdele cu design inedit, decupaje din carton sau elemente din natură, avem libertatea de a ne amenaja acest colț în nenumărate moduri. Nu trebuie să locuim într-o vilă sau o casă mare, fiind suficient un simplu apartament şi un design de efect.

Reading5

6. Lângă bibliotecă: chiar dacă biblioteca din cameră ocupă unul sau doi pereți mari, putem strecura o băncuță sau o sofa, astfel următoarea carte aleasă va fi doar la un braț distanță. Să nu uităm pernele – cât mai moi și mai colorate. De asemenea, suprafața pe care poposim pentru călătoriile imaginare trebuie să fie suficient de lată și confortabilă.

Reading6

7. Orice nișă din casă poate fi transformată în colț de relaxare sau de lectură. Ambianța, intimitatea și amprenta stilului personal – de la cel clasic la cel modern – sunt detaliile care contează cel mai mult.

Reading7

În care dintre colțurile prezentate v-ar plăcea cel mai mult să vă relaxați citind?

Foto: Pinterest.com

# # # # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare