Cartea lunii aprilie: Viață de câine

de / April 1st, 2016 / 368 vizualizari

viata-de-caine-Să ai o zi minunată și atenție la păcăleli, mi-a spus o prietenă în zori de zi. Nu am mai fost păcălită de foarte mult timp, sau poate că păcălelile au fost prea light ca să le țin minte. Oricum ar fi, mi se pare că luna aprilie este cea în care se dă dezlegare la râs. Dacă în februarie iubim, în martie ne dezmorțim și deschidem ochii către primăvară, în aprilie râdem.

De niște ani încoace (vor fi 7 ani în curând!), aprilie a fost luna noastră de râs. Temele propuse au fost mereu legate de păcăleli, de cărțile comice, cărți care să ne binedispună. De această dată am încercat să ieștim puțin din tipare și tema a venit cu o-ntrebare: “care este animalul tău preferat?”. Am dedicat-o prietenilor noștri care nu cuvântă. Dintre titlurile intrate la vot, un titlu a primit cele mai multe aprecieri din partea voastră. Astfel, cartea lunii aprilie este Viață de câine scrisă de Peter Mayle.

 

Peter Mayle ne poartă din nou prin îndrăgita lui Provence. De data aceasta, pentru a ne împărtăşi viziunea despre lume şi viaţă a căţelului său, un reprezentant al speciei canine cu o inteligenţă, perspicacitate şi ironie ieşite din comun. Povestea creşterii şi devenirii incredibilului căţel va reuşi să aducă zâmbetul pe buzele tuturor. Pentru că acest câine înţelege cu adevărat natura umană şi ştie care-i sunt slăbiciunile şi defectele.

Partea amuzantă e că, deși am intenționat să ieșim din tipare, tot la o carte cu zâmbet am ajuns. Am auzit că povestea ar fi de râs, ușor de citit și numai bună pentru un weekend de relaxare. Voi ați citit-o? Dar alte titluri scrise de Peter Mayle? Vă așteptăm cu impresii mai jos, în zona de comentarii, sau pe site aici .

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Viață de câine, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm în club, la discuții!

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare