Puterea cuvintelor…furate

de / December 15th, 2012 / 286 vizualizari

The WordsThere’s more than one way to take a life.

The Words (sau, asa cum ruleaza pe marile ecrane din tara, Hotul de cuvinte) nu este bazat pe vreo carte. In schimb, vorbeste despre una.

Ce faci cand simti ca esti menit sa fii scriitor, dar cuvintele nu te asculta? Cand inspiratia se lasa asteptata si toate incercarile tale se aleg cu acelasi raspuns standard: “va multumim, dar…”? Cand viata isi urmeaza cursul fara sa tina cont de visul tau de a deveni scriitor? Salvarea vine tot de la cuvinte, dar de la cuvintele altuia.

Aceasta este, in cateva cuvinte, povestea filmului. Dar, asa cum se intampla si in carti, important este sa stiti sa cititi si printre randuri. Pelicula de fata nu este una facila (bine, sa nu va asteptati nici la un film prea complex): va va pune imaginatia in miscare, iar finalul va da liber la interpretari.

Filmul arata ca, in spatele premiilor si al freneziei de la suprafata, se poate ascunde o mare singuratate si ca, de multe ori, cuvintele pot genera pasiuni mai mari decat persoana care le-a inspirat.

Actorii se achita onorabil de rolul lor, Bradley Cooper fiind mai mult decat un chip frumos. Ce bine ar fi daca mai multi scriitori ar arata precum Bradley sau Ben Barnes! Acesta din urma reuseste sa se faca remarcat prin expresivitate, intrucat abia daca are cateva replici si apare destul de tarziu in film.

Cei mai sensibili isi vor sterge probabil lacrimile involuntare, pe cand cei mai pragmatici dintre voi e posibil sa scape cate un cascat, tot involuntar. Dar, la final, nu cred ca va regreta nimeni timpul acordat vizionarii acestui film, nici macar baietii tarati cu forta la cinema si neimpresionati de ochii atat de frumosi si atat de albastri ai lui Bradley Cooper.

P.S. Lee Sternthal si Brian Klugman au scris scenariul inca din 1999. Fiind prieteni cu Bradley Cooper, dinainte ca acesta sa cunoasca succesul cu seria Hangover, i-au oferit acestuia rolul principal. Actorul a acceptat si iata ca, la mai bine de 10 de atunci, si-a pastrat promisiunea.

# # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare