Filme inspirate de carti – o leapsa cinefila

de / September 2nd, 2012 / 313 vizualizari

Carti ecranizate, filmeSunt carti pe care nu le putem lasa din mana, sunt carti care ne fac prizonieri pana la ultima pagina si care am vrea sa nu se termine, sa ne poarte iar si iar in povestile lor. Acestea sunt cartile pe care am vrea sa le vedem ecranizate in speranta ca vom putea trai din nou sentimentul acela unic. Cautam cu infrigurare emotia starnita de carte in jocul actoricesc, in replicile de neuitat, in peisajele care acum prind culoare.

Foarte rar se intampla ca un film sa fie mai bun decat cartea, foarte rar se intampla ca actorii sa fie copia fidela a personajului desenat din cuvinte, dar cand se intampla filmul ne va intra in suflet pentru totdeauna!

Cu gandul la filmele inspirate de carti, va invit sa facem o lista cu cele mai frumoase ecranizari, cu filme pe care le-am vazut datorita cartilor si care s-au ridicat la asteptarile noastre sau chiar le-au depasit. Daca s-a intamplat sa cititi o carte datorita filmului, nu ezitati sa il treceti si pe acesta pe lista!

Iata cateva ecranizari demne de revazut. As fi vrut sa fac un top, insa mi-a fost atat de greu sa le pun pe unele in fata altora incat ordinea cronologica a parut cea mai la indemana!

1. The Silence of the Lambs (1991)

2. Interview with the Vampire (1994)

3. Lolita (1997)

4. Memoirs of a Geisha (2005)

5. Perfume. The story of a murderer (2006)

6. The Da Vinci Code (2006)

7. Love in the Time of Cholera (2007)

8. PS. I love you (2007)

9. Dorian Gray (2009)

10. Bel Ami (2012)

Sa nu uitam celebrele serii: Harry Potter, The Lord of the Rings, The Twilight Saga, Bridget Jones, The Chronicles of Narnia.

Si acum e randul vostru sa completati lista!

PS. Sunt tare curioasa ce filme, ecranizari ale unor carti celebre sau mai putin celebre, se afla pe listele prietenilor nostri cinefili: PiratulCinefil, Adina, Jovi, BogdanCinefil, Laura, Rontziki, Marian, Angela, Klausen, Bogdan, Matiuska, Lotus, Trifoi cu patru foi, Catalin-Stalker, Bibliophile.

Foto

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

15 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare