“Keanu Trist” are simtul umorului si talent de scriitor

de / June 25th, 2011 / 489 vizualizari

Unul dintre cei mai retrasi si discreti actori de la Hollywood, Keanu Reeves, nu este neaparat si cel mai trist, cel putin nu atat de trist pe cat il prezinta presa din intreaga lume.

Dupa o serie de tragedii personale (printre care pierderea unui copil – 1999 si a iubitei sale – 2001), in iunie 2010, actorul a fost surprins stand singur pe o banca, mancand un sandvis si afisand o mina deprimata. Fotografia a facut inconjurul lumii via Internet, iar fanii lui Keanu, ingrijorati pentru sanatatea mintala a actorului, au initiat o campanie pe Facebook in urma careia ziua de 15 iunie a fost declarata “Ziua neoficiala dedicata inveselirii lui Keanu”. Insa chiar daca actorul principal din trilogia Matrix apare in viata reala ca fiind deprimat tot timpul, acest lucru nu i-a afectat, dupa cate se pare, simtul umorului. La inceputul acestui an el a lansat o carte ilustrata despre autocompatimire, Ode to Happiness, care vine sa desfiinteze prin umor si ironie imaginea de “Keanu Trist” – porecla deja consacrata – a actorului.

Cartea nu este insa o replica la initiativa fanilor, fiind scrisa cu mult inainte ca presa sa publice acea fotografie. “Eram in bucatarie cu prietena mea Janey si radioul era pornit – se auzea un cantec care era un exces de depresie, o muzica plina de nostalgie si de autocompatimire. Stiti genul acela «Sunt atat de singur si am fost parasit si inima mea e franta». Era atat de oribil de voluptuos! Am inceput sa scriu pe o foaie de hartie, pentru ca aveam in minte acel moment cand faci baie, aprinzi o lumanare si esti deprimat. Am facut-o pe Janey sa rada atat de tare, incat am continuat, razand si mai mult de sentimentul de autocompatimire”, a declarat actorul. Scris sub forma unor versuri, textul este, intr-adevar, “amuzant de jalnic” si incepe cu “Imi pregatesc o baie fierbinte de amaraciune in camera disperarii/ Ma spal pe cap cu samponul regretelor dupa ce m-am spalat deja cu sapunul durerii.”

Astfel, cartea ce contine randurile concepute de actor mai mult spre amuzamentul prietenei sale este o meditatie asupra modului in care oamenii pot transforma o situatie negativa intr-o oportunitate, si este menita sa-i ajute pe acestia sa se transforme, intr-un mod discret si placut. “[Ode to Happiness] e genul de carte care te ia dintr-un loc si te duce intr-altul – de unde poti sa te uiti la tine insuti si sa-ti dai seama ca intotdeauna lucrurile pot sta mai rau de atat. Urasc fraza asta! Bineinteles ca lucrurile pot fi intotdeauna mai rele de-atat!”, a declarat Keanu Reeves pentru The Guardian.

Foarte important de mentionat este faptul ca randurile sunt insotite de ilustratii realizate de artista Alexandra Grant – acestea redau atat patosul cat si umorul din text, si par a fi udate de lacrimi – care fac din Ode to Happiness o opera de arta.

Keanu Reeves spera ca experienta sa literara sa nu se limiteze la Ode to Happiness si planuieste sa publice o colectie de poezii haiku – poezii traditionale japoneze formate din 17 silabe repartizate pe 3 “versuri” de 5, 7, si respectiv 5 silabe – sub numele de Haikus of Hope. Acestea vor avea un caracter motivational si vor contine acelasi ton umoristic a la “Keanu Trist” folosit si in Ode to Happiness.

Noi speram ca editurile se vor gandi sa aduca si la noi cuvintele lui. Pana atunci puteti gasi mai multe detalii legate de achizitie aici:  Ode to Happiness

# # # # #

Emma

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Celebrități

Cărți iubite de celebrități

de / July 28th, 2016

Nu e nimic surprinzător în faptul că anumite mesaje din cărți ajung la sufletul celor care sunt urcați pe piedestaluri. Cei care fie au cucerit ecranele prin carismă sau prin talent actoricesc, fie au pornit afaceri mici cu rezultate spectaculoase,...

Citeste mai mult